Foc als Serradells

La policia atribueix l'incendi als Serradells a una guspira

L’informe policial no està tancat però ja s’ha avançat que les flames les va provocar el treballador que soldava a la façana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’incendi que es va declarar dijous al matí al centre esportiu dels Serradells el va generar una guspira provocada per un dels treballadors de la reforma de la façana, segons es desprèn de l’informe policial, el qual, malgrat que encara no està tancat, apunta en la mateixa direcció que el que deien els bombers el mateix dijous. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va explicar ahir que encara no ha tingut accés a l’informe final però que des del cos li havien indicat que aquesta era la causa, tot i que reclama calma fins tenir-ho entre les mans. “Confirmat no ho està perquè ens falta l’escrit però de paraula, sí. La policia ens ha dit que sí i sembla que ha estat així però cal esperar els bombers.”

La cònsol es va mostrar completament segura i així li ho van transmetre els cossos especials que “de cap manera” hi hauria hagut cap intencionalitat dolosa, sinó que “ha estat un accident lamentable i això sí que surt a l’informe”, però també va reconèixer que ahir encara no havia parlat amb l’empresa que feia el control de qualitat dels treballs de la reforma. Sí que ho havia fet amb la direcció facultativa del projecte, que li va assegurar que “han aplicat el material que s’aplica a la majoria de construccions actualment. No és diferent del que es posa a la majoria d’edificis. Està completament homologat i es posa a totes les instal·lacions”.

Precisament la malla de protecció va ser l’element pel qual es van enfilar les flames fins al sostre de l’edifici, i és un dels elements que més dubtes van generar, ja que segons la normativa hauria de ser ignífuga. La cònsol no dubta que s’utilitzés el material correcte. “La reglamentació obliga que ho sigui però aquests temes els portaran les assegurances. Estic pràcticament segura que complia tots els protocols però insisteixo, no vull prejutjar.”

La constructora ho constata

Des de Promocions i Obres GEC, l’empresa adjudicatària de reformar la façana, es lamenta la situació però s’incideix en el fet que ha estat “fortuïta”. Fonts pròximes reconeixen que l’operari que soldava era d’una empresa subcontractada però es garanteix “la seva professionalitat”, i que “tots els materials emprats són homologats per la direcció facultativa”. Finalment, demana “paciència” fins que dilluns puguin entrar els pèrits “i diguin tècnicament què ha passat”.

La cònsol major també va apuntar el dilluns com la data en la qual els pèrits puguin entrar per valorar els danys reals i fer els seus preceptius informes. Segons els treballadors del comú que van poder entrar dijous a la tarda i durant tot el dia d’ahir, només la zona de la piscina estaria realment en males condicions, mentre que la resta no hauria patit grans perjudicis. “Estem esperant l’informe definitiu dels bombers però ja ens han dit que l’estructura no està tocada. Quan ens diguin que és segur entrar-hi, que esperem que sigui dilluns, els pèrits podran fer les valoracions oportunes i veurem com comencem la reconstrucció, si podem obrir una part de pressa, etcètera. Hem d’esperar”, va insistir Marsol. El fet que el comú i la constructora comparteixin asseguradora “hauria de facilitar els tràmits”, va dir la cònsol. “No hi haurà cap problema i el comú podrà iniciar la reconstrucció de pressa i elles ja s’arreglaran”, va afegir.

Poc ús de la resta de centres

Els gairebé 4.000 usuaris que té els Serradells podran utilitzar la resta d’instal·lacions comunals del país, com ja es va dir. Per ara, cap no ha notat un increment significatiu respecte als dies anteriors, menys la de Sant Julià, des d’on van afirmar que la tarda de l’incendi ja tenien més gent. També ajudava el fet que el d’Escaldes estigui tancat, van apuntar. A Ordino i Encamp alguns clubs dels Serradells ja els han demanat l’ús de les instal·lacions i hauran de treballar per adaptar els horaris i els espais. A Canillo i al Pas no hi ha peticions però es mostren oberts a col·laborar.

La policia atribueix l'incendi als Serradells a una guspira

tracking