Divuit mesos de presó per maltractar un nadó

Va provocar diverses lesions a la seva filla de tres mesos quan tractava de calmar-la

Divuit mesos de presó per maltractar un nadóArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va condemnar ahir un home a 18 mesos de presó condicional com a autor del delicte de maltractament en l’àmbit domèstic i d’un delicte de lesions doloses en ser la víctima especialment vulnerable, la seva filla, que en aquell moment tenia només tres mesos. Els fets es van produir quan el pare va tractar de calmar el nadó ja que, tal com va explicar ell mateix al judici, la nena estava molt intranquil·la i no deixava de plorar durant un moment en què ell es va quedar cuidant de la petita tot sol.

Segons el relat del pare, aquest va agafar el nadó pels braços i el va sacsejar per intentar calmar-lo i sense adonar-se de la força que estava exercint sobre la seva filla. No obstant això, al judici va negar que s’arribés a produir cap agressió. L’home va aconseguir que el nadó callés, però en veure que no es movia, i pensant que tampoc respirava, el pare va decidir fer-li un massatge cardíac al pit per tractar de reanimar-la.

En creure que ja es trobava recuperada, el pare va decidir treure-la a passejar i la va posar en el bressol dues hores després. La mare, quan va arribar, va trobar que la nena estava pàl·lida i amb restes de vòmit, per la qual cosa va decidir portar-la immediatament a Urgències. Un cop allà i després d’atendre el nadó, des de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell d’Andorra la Vella es va presentar a la policia una denúncia per presumptes maltractaments, ja que el nadó va arribar a l’hospital amb una hemorràgia intracranial i amb marques als braços i al pit. La gravetat de les lesions de la nena va fer que l’haguessin de traslladar a l’hospital de Tolosa. Un cop allà, la nena es va poder recuperar perfectament de les lesions.

COMPATIBLE AMB EL RELAT

El pèrit va explicar al judici que les marques i les lesions amb les quals va arribar el nadó a l’hospital eren compatibles amb la versió del pare. D’altra banda, el psicòleg que el va atendre després de l’incident manifestar que l’acusat no tenia un perfil de maltractador. La defensa va demanar-ne l’absolució en considerar que el pare no era conscient que podia estar fent mal a la seva filla ja que era el primer cop que tenia cura d’ella. D’altra banda, la fiscalia va demanar 2 anys de presó condicionals. Finalment, el Tribunal de Corts l’ha condemnat a una pena d’un any i mig de presó condicional.

tracking