Sinistre

“No hi ha ningú amb una mínima ferida i d'això ens n'hem de felicitar”

Marsol, Martí i Espot destaquen l’èxit del pla d’evacuació del centre esportiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara afectada pel fort ensurt –“per un moment hem patit molt”, admetia– Conxita Marsol iniciava les declaracions als mitjans de comunicació deixant clar què volia destacar: “la nostra prioritat no són els danys materials, ni ens n’hem preocupat, el més important era evacuar els infants, el personal, els usuaris dels Serradells.” Una tasca que es va fer sense incidències i sense que ningú prengués mal. Ni tan sols per inhalació de fum. “El pla d’evacuació ha funcionat de manera perfecta, no hi ha ningú amb una mínima ferida i d’això ens n’hem de felicitar.”

“L’important són les vides humanes”, insistia la cònsol, per recordar que les destrosses materials es poden solucionar i que hi ha pòlisses d’assegurança per cobrir-les. I després d’agrair la cooperació a tot el personal comunal i als cossos de seguretat, Marsol va destacar que l’incendi havia demostrat la preparació del país per fer front a aquests successos.

El cap de Govern insistia en el mateix missatge. “Ningú ha pres mal, això és el més important. Cal felicitar al personal perquè el pla d’evacuació ha funcionat perfectament”, tot destacant que hi havia un element extremadament sensible, l’escola bressol. “Hi havia 35 infants a la guarderia i l’evacuació ha estat perfecta, els plans d’evacuació estan per a això”, continuava.

Els dos van comparèixer quan ja s’havia constatat que no hi havia ferits –els bombers també van fer una comprovació de les plantes de pàrquing per descartar afectats–, quan l’incendi estava sota control però encara no del tot apagat. Era el ministre d’Interior qui a les dotze del migdia declarava que els bombers ja havien donat per extingit l’incendi. I la cònsol i el cap de Govern insistien en la rellevància que un incendi en una instal·lació de l’envergadura dels Serradells i on en aquell moment hi havia 150 persones –malgrat ser una de les franges horàries amb menys afluència– s’hagués saldat només amb danys materials. “Penso que avui el que toca com la cònsol i el cap de Govern és agrair la tasca de la policia, bombers, protecció civil, Creu Roja, el servei circulació d’Andorra la Vella, també els treballadors del comú i del centre dels Serradells per l'esforç que han esmerçat perquè tot acabi bé.” Espot va destacar que successos com el d’ahir demostren la rellevància de disposar de protocols de seguretat. “Demostra la importància que les instal·lacions on hi ha una aglomeració important de persones tinguin protocols que permetin fer front a situacions com aquestes”, va declarar. El director adjunt dels bombers, Jordi Farré, va afegir-hi que sovint és una feina invisible, però que es fa de manera continua i que és de vital importància perquè el personal sàpiga com actuar en un succés com aquest i conegui les vies d’evacuació.

INSTAL·LACIONS ALTERNATIVES PER A LA GUARDERIA I EL POLIESPORTIU

Quan Els Serradells podrà recuperar una certa normalitat és encara una incògnita i el comú tancava ahir a la tarda alternatives per als nens de l’escola bressol i per als usuaris del centre esportiu. Els infants es distribuiran entre l’altra guarderia comunal, la de Santa Coloma (hi aniran els nadons fins als 15 mesos), i les instal·lacions del casal El Llamp situades a les dependències de la plaça Lídia Armengol (hi aniran els petits entre 15 mesos i 3 anys). El comú va destacar que seguiran l’activitat amb plena normalitat, amb les professores i personal de referència de cada aula i amb l’horari habitual (de 7.45 a 20.30 hores). Els 3.800 usuaris del centre esportiu podran usar les instal·lacions comunals de la resta de parròquies si disposen de la targeta d’abonat. Per a l’escola de natació es busquen alternatives a la mateixaparròquia.

“No hi ha ningú amb una mínima ferida i d'això ens n'hem de felicitar”

“No hi ha ningú amb una mínima ferida i d'això ens n'hem de felicitar”

“No hi ha ningú amb una mínima ferida i d'això ens n'hem de felicitar”

tracking