TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Sinistre

Incendi als Serradells

El foc va tenir lloc ahir al matí i va afectar especialment la coberta de la piscina i l’entrada de l’aparcament, però no l’estructura de l’edifici

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre esportiu dels Serradells va patir ahir un incendi poc abans de les nou del matí, encara per causes desconegudes, que va afectar especialment la coberta de la piscina i l’entrada de l’aparcament, i va obligar a evacuar les 150 persones que es trobaven a l’interior de l’edifici, entre les quals 35 infants de l’escola bressol que van ser traslladats al bar La Nogreda, sense que s’hagués de lamentar cap dany personal. La ràpida intervenció dels bombers, policies i la resta de cossos implicats en les tasques d’extinció va permetre que el foc s’apagués en poques hores i el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va anunciar juntament amb el cap de guàrdia dels bombers, Jordi Far­ré, que s’havia extingit pels volts de les dotze del migdia. Tot i així, els bombers van seguir treballant tota la tarda en tasques de sanejament de l’edifici i es van fer rondes nocturnes per evitar que hi hagués cap mena de revifada.

Bombers i policia van poder entrar a partir del migdia per valorar l’estat de les instal·lacions i per iniciar la investigació i intentar determinar les causes i depurar les possibles responsabilitats, però en tancar aquesta edició, encara no havien transcendit. Els responsables dels dos cossos es van mostrar altament cautelosos però el que sí que tenien bastant clar és que l’origen del foc es va produir a la façana de l’edifici on estaven treballant uns operaris en les tasques de reforma i embelliment. Segons el director adjunt dels bombers, Jordi Farré, i el cap de guàrdia ahir a la tarda, Josep Ribera, tot apunta que una guspira d’una soldadura hauria cremat la xarxa protectora i ràpidament el foc es va introduir a l’interior de l’edifici. “La bastida que hi ha per les obres s’ha incendiat [...] [i el foc], s’ha traslladat a la teulada. En algun punt ha acabat entrant a l’interior de la instal·lació”, va manifestar Farré.

L’helicòpter, un element clau

En poc menys de quinze minuts, uns 35 bombers i una trentena de policies van arribar per començar les tasques d’extinció. El primer cos va destinar tot el personal del parc d’Andorra la Vella i el de la Massana, amb quatre camions d’extinció, un d’alimentació, un d’escala i tres ambulàncies, mentre que el segon va enviar cinc patrulles uniformades al principi i després els equips d’investigació, d’enquestes i els comandaments per dirigir l’operació. Tot i així, un element clau per controlar l’incendi va ser la participació de l’helicòpter, tal com va reconèixer Farré. “Ha estat un recurs molt efectiu perquè els nostres mitjans, com els camions escala, limitaven l’accés al sostre i hem contemplat l’aplicació d’una tècnica d’extinció forestal per la teulada.” Quan les flames havien desaparegut i la columna de fum ja es difonia, van aparèixer alguns petits rebrots però es van controlar ràpidament i no van causar més problemes.

Ribera va explicar que l’estructura de l’edifici no ha quedat malmesa i, fins i tot, que algunes persones ja van poder recuperar els objectes personals que havien deixat a l’interior del centre ahir a la tarda. No ho van poder fer els propietaris de la seixantena de vehicles que hi havia a l’aparcament però es preveu que ho puguin fer aquest matí.

Ràpida evacuació

Els mateixos treballadors del centre són els que van avisar els bombers i van començar les tasques d’evacuació de totes les persones que hi havia, una feina que van destacar i agrair especialment el ministre Espot però també el cap de Govern, Toni Martí, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Una de les més delicades va ser la dels 35 nadons de la guarderia però es va fer amb ordre i tranquil·litat i no hi va haver cap incident. Cal destacar que des de l’hospital s’havia muntat un dispositiu especial i s’havien doblat els boxs per si s’havia atendre persones ferides o per inhalació de fum.

Incendi als Serradells

Incendi als Serradells

tracking