Educació

El forfet extraescolar puja un 8% i costarà 112,5 euros

Jover i Viladomat presenten l’acord per renovar el conveni d’esquí escolar

El forfet extraescolar puja un 8% i costarà 112,5 eurosSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Educació i el president d’Ski Andorra, Eric Jover i Joan Viladomat, van presentar ahir l’acord per renovar el forfet escolar i fomentar la pràctica de l’esquí entre els infants, que enguany pujarà un 8% respecte a l’any anterior i costarà 112,5 euros. El d’estudiants d’Ensenyament Superior es manté igual, 186 euros, i el dels acompanyants pujarà un 6% fins als 176 euros. Jover va destacar l’esforç que fan totes les parts, començant per Govern que destina 1,5 milions d’euros per a aquest projecte, però també les estacions, que venen els forfets “molt per sota del preu de mercat i a la pràctica suposa que els usuaris s’estalviïn entre un 58% i un 75% respecte al forfet comercial”.

Viladomat va remarcar que Andorra és l’únic país europeu que garanteix que tots els infants “facin almenys 10 dies l’any d’esquí”, motiu pel qual “som l’enveja de tot Europa perquè el mercat s’està envellint molt”, va indicar. En total seran unes 8.000 persones, 6.200 infants de primera ense­nyança, 2.400 universitaris i la resta, acompanyants, els qui podran accedir a aquesta oportunitat que permetrà uns 50.000 dies d’esquí aquesta temporada. La venda dels forfets començarà el 26 de novembre i s’allargarà fins al 20 de gener del 2019. Els escolars que ja el tinguin de l’any passat l’hauran de reactivar directament via internet i els qui el vulguin per primer cop, l’hauran de demanar directament a Ski Andorra.

Viladomat va reconèixer la preocupació que senten les estacions per l’envelliment del seu client i aquestes mesures poden ajudar a pal·liar-ho. “L’accés de gent jove al nostre esport és una preocupació internacional. Tenim un percentatge molt important de canalla que no hi accedeixen per la tecnologia, i un altre que sí que ho fa però que després el deixa, per això volem obrir i facilitar que la gent jove hi entri.” Per altra banda, també es va mostrar confiat que podran començar la temporada l’u de desembre, si hi ha prou neu. “Estem preparadíssims per iniciar-la però sí que ens caldria una miqueta de neu o de fred.”

tracking