Successos

El foc dels Serradells malmet l'estructura del sostre de la piscina

Els bombers treballen en la retirada de la bastida instal·lada a la façana de l'edifici on es feien treball de reformes i que ha estat el punt d'origen del foc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'estructura del Centre esportiu dels Serradells ha quedat afectada per l'incendi d'aquest matí en la part del sostre de la piscina, segons ha afirmat aquesta tarda el director adjunt de bombers, Jordi Farré, que ha indicat que "a falta de l'informe la coberta del sostre de la piscina ha quedat realment afectada". Farré ha destacat que la resta del complex no ha quedat malmesa i que els efectes del foc tampoc no han arribat al pàrquing i els bombers han pogut comprovar que els vehicles no tenen cap dany. Els bombers treballen ja en la retirada de la bastida instal·lada per fer els treballs de reforma a la façana i fins que no estigui desmuntada no es podran recollir els cotxes i els efectes personals dels usuaris i el personal del centre, segons ha afirmat Farré.

L'incendi que cremava les instal·lacions dels Serradells des de les nou del matí ha quedat extingit cap a les dotze del migdia després que els bombers hagin apagat l'únic punt calent que quedava al fals sostre de la piscina, segons ha explicat el director adjunt del cos. Jordi Farré ha remarcat que no s'ha registrat cap víctima i que "s'ha fet una molt bona evacuació de la guarderia i del centre esportiu" i tots els infants han estat traslladat amb les cuidadores a la cafeteria La Nogreda en un primer moment i posteriorment han estat recollit pels seus pares.

El director adjunt de bombers ha assenyalat que en les tasques d'extinció han participat tots els bombers dels parcs de Santa Coloma i de la Massana i també s'ha activat immediatament tot el personal que estava fent formacions en la caserna central. Els bombers han treballat des dels camions escala però com que l'accés era limitat al sostre s'ha decidit "aplicar una tècnica d'extinció forestal per a la teulada i tirar aigua des d'un helicòpter que ens ha sigut de gran ajuda". Farré ha informat que es desconeixen les causes de l'incendi que s'ha originat a la bastida dels treballs de reforma que es fan al centre i s'han propagat ràpidament perquè "el cobriment i el material que s'utilitza és d'una alta inflamabilitat". Les flames han arribat al sostre i han entrat a diversos punts de la instal·lació, un d'ells ha estat la piscina del centre esportiu, on hi havia prop d'un centenar de persones, tot i que ningú ha resultat ferit.

El ministre Xavier Espot ha indicat que encara no se saben els danys que pugui haver provocat l'incendi ni la possible afectació estructural al centre i que hi haurà tres fases de treball. La primera és la visita de verificació estructural, la segona és per recollir evidències i proves del foc, tasca que correspondrà a bombers i policies, i finalment es podrà accedir a l'edifici per recollir els efectes personals. Espot ha destacat la tasca dels serveis d'emergència, hi han participat 35 bombers i 30 policies, i la del personal dels Serradells i del comú d'Andorra la Vella.

La cònsol major, Conxita Marsol, ha anunciat que els infants de la guarderia dels Serradells seran reubicats a altres escoles bressol de la parròquia. La carretera de la Comella continuarà tancada de moment i els veïns hauran d'accedir a la zona per Escaldes.

El foc dels Serradells malmet l'estructura del sostre de la piscina

Controlat el foc als Serradells

Controlat el foc als Serradells

Controlat el foc als Serradells

Un incendi crema els Serradells

Un incendi crema els Serradells

Un incendi crema els Serradells

Un incendi crema als Serradells

Un incendi crema els Serradells

Un incendi crema els Serradells

Un incendi crema els Serradells

Un incendi crema els Serradells

tracking