Els banders controlen dos caçadors furtius a Beixalís

El cos de banders va enxampar ahir dos furtius que es trobaven caçant en una zona de seguretat d’Encamp, concretament a Beixalís, durant la matinada passada

Els banders controlen dos caçadors furtius a BeixalísTWITTER: @BandersAndorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cos de banders va enxampar ahir dos furtius que es trobaven caçant en una zona de seguretat d’Encamp, concretament a Beixalís, durant la matinada passada. A partir d’aquest incident a cadascun se li va obrir un expedient sancionador i ara s’enfronten, com a mínim, a una multa de 3.000 euros i tres anys de retirada de la llicència de caça, a més de la inhabilitació per obtenir el permís durant el mateix temps, segons va explicar el cap de banders, Miquel Rossell.

Els dos homes van disparar de nit dos trets amb un rifle des de dins d’un vehicle. No obstant això, no van matar ni ferir cap animal. A partir d’aquell moment, sis efectius del cos de banders van controlar els dos caçadors furtius gràcies a un control rutinari d’antifurtivisme que el cos sol fer de manera aleatòria. Segons va manifestar el cap de banders, la infracció comesa pels furtius és considerada “molt greu”, ja que van infringir dos articles tipificats a la Llei de caça, un dels quals caçar de nit sense tenir cap autorització.

Segons va afirmar Rossell, els dos furtius enxampats són dos residents que no són reincidents. Tot i que no és habitual trobar caçadors furtius de nit a les zones de seguretat del Principat, el cap del cos de banders va afirmar que sempre hi pot haver caçadors que se saltin les normes, motiu pel qual el cos sovint porta a terme un dispositiu d’aquestes característiques per tractar de trobar-los. El compte de Twitter del cos de banders va informar sobre el fet unes hores després de l’incident amb un missatge en el qual es demanava civisme i s’instava una caça responsable.

tracking