x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

Processen dos membres de la 'policia patriòtica' pel 'cas Pujol'

El jutge Juan Javier Pérez ha decidit processar dos membres de la policia patriòtica espanyola, Eugenio Pino i Bonifacio Díez, en relació amb el pen drive que van intentar colar a la instrucció del cas contra la família Pujol
Actualitzada 21/11/2018 a les 06:53
El jutge Juan Javier Pérez ha decidit processar dos membres de la policia patriòtica espanyola, Eugenio Pino i Bonifacio Díez, en relació amb el pen drive que van intentar colar a la instrucció del cas contra la família Pujol. El pen drive va ser trobat per un policia mentre ordenava els calaixos del seu despatx. La memòria contenia vuit gigues d’informació recopilada per l’agència de detectius Método 3 i van ser utilitzades per la unitat d’intel·ligència (UDEF) en la investigació contra els Pujol.
La fiscalia va acusar els policies involucrats d’obtenir la informació pel sistema de hackeig i que la guardava en “discs durs d’anar per casa”. Hi havia el temor que l’afer del pen drive donés la possibilitat als Pujol de demanar la nul·litat de tota la causa. El número dos de la policia, Eugenio Pino, va afirmar que el pen drive li havia entregat el cap d’afers interns, Marcelino Martín Blas, que li va donar gratis i que l’hauria obtingut per la bona relació amb Método 3. Pino va indicar que també li havia ofert el pen el comissari Villarejo però que aquest primer li va demanar mig milió d’euros i després va rebaixar el preu fins a 200.000. Els fiscals van acusar els policies d’utilitzar la informació per atacar càrrecs del PP i el rei emèrit, Joan Carles I.

El jutge Pérez ha dictaminat el processament de Pino i Díez, com a col·laborador seu, i ha deixat fora de la causa el policia que va trobar el dispositiu, del qual no s’ha revelat el nom. Pino i Díez estan acusats de revelació de secrets, frau processal i fals testimoni. L’advocat dels Pujol, Cristóbal Martell, ha demanat que es processi el policia que va trobar el pen drive perquè considera que formava part de la trama que pretenia colar-lo dins del sumari perquè pogués ser utilitzat com a prova al judici.

Coaccions a Cierco
Es dona la circumstància que Díez (exagregat de seguretat de l’ambaixada espanyola) és un dels implicats per Higini Cierco en la trama per la qual els antics propietaris de BPA van patir un xantatge per part de la policia patriòtica que va derivar que Joan Pau Miquel entregués les dades dels Pujol a Marcelino Martín Blas. Aquesta entrega va ser revelada per Higini Cierco davant de la batlle Mingorance. Un altre dels implicats, el comissari Villarejo, va explicar que ajudava els Cierco per anar contra Martín Blas. Els Cierco tenen presentada una querella a la Batllia per coaccions contra Martín Blas i contra Bonifacio Díez. Govern hauria demanat a Espanya l’aixecament de la immunitat d’alguns dels implicats, però de moment no hi ha constància que les autoritats de l’estat veí hagin accedit.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts