Tribunal de corts

La fiscalia demana cinc anys per a un acusat d'abusos sexuals a la fillastra

La fiscalia demana cinc anys de presó per a un home per exhibicionisme i tocaments a la filla de 14 anys de l’exparella

La fiscalia demana cinc anys per a un acusat d'abusos sexuals a la fillastraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va jutjar ahir un home de 36 anys que va ser denunciat per la filla de 14 anys de l’exdona per uns suposats actes continuats d’abús sexual. La fiscalia demana cinc anys de presó per al jutjat, que fa uns deu mesos que és a la Comella, pels delictes majors continuats d’abusos sexuals i de realització de comportament sexual, a més del delicte d’exhibicionisme davant de menor i de maltractament en l’àmbit domèstic. A més, la fiscalia demana que l’home no pugui veure la menor en quatre anys. La noia va revelar els suposats actes a la mare temps després que aquesta denunciés per maltractament l’exparella, arran d’una baralla en l’àmbit domèstic en què el jutjat va etzibar una bufetada a qui en aquell moment era la seva dona després de descobrir uns missatges de WhatsApp compromesos.

Segons el relat de la noia de 14 anys, hi va haver diversos episodis en els quals es va produir l’abús sexual per part del padrastre. El primer, el maig de 2017, quan, després de passar el dia a la Comella en un aniversari, la noia, que en aquell moment tenia 13 anys, va arribar amb l’esquena cremada a casa. Ella li va demanar que li posés crema a l’esquena, quelcom en què coincideixen ambdues versions. No obstant això, mentre que la noia assegura que l’acusat va tocar-li les parts íntimes, l’home afirma que només es va limitar a estendre-li la crema per l’esquena i les cames, les parts cremades pel sol. L’altra situació es va donar un mes després, quan els dos es trobaven asseguts al llit parlant. L’acusació afirma que el padrastre va agafar la mà de la fillastra i li va posar a sobre del seu penis, quelcom que l’acusat nega. Finalment, el dar­rer episodi va tenir lloc al bany quan, suposadament, el padrastre va demanar des de la dutxa a la noia que el masturbés, ja que ell no podia per una lesió al braç, fet que el jutjat va tornar a negar ja que va afirmar que no deixava que la menor entrés al bany quan ell hi era.

Les proves pericials que van dur a terme els psicòlegs van determinar que el relat de la menor era creïble, segons l’estudi de credibilitat del testimoni que es va dur a terme. La psicòloga va manifestar que es tractava d’un relat continu, congruent, estructurat i detallat. A més, els símptomes que va patir la menor són compatibles amb els fets que va relatar. Les proves pericials van determinar que la menor estava ansiosa, amb un estrès posttraumàtic i amb un sentiment d’ambivalència, ja que tenia un vincle amb el seu padrastre, per tot el que havia viscut, i un sentiment de confiança traïda. No obstant això, els psicòlegs van destacar que un relat creïble no vol dir que sigui cert del tot, ja que en casos com ara aquest l’únic testimoni és el de la víctima.

DENUNCIA PER MALTRACTAMENT

Abans que la menor revelés els suposats episodis d’abús sexuals a la mare, aquesta va denunciar qui en aquell moment era el seu marit per maltractament. Segons el relat d’ambdues parts, l’acusat va mirar el mòbil de la parella, on va descobrir una sèrie de missatges de WhatsApp compromesos amb un altre home. Després de demanar-li explicacions, els dos es van barallar i ell li va etzibar una bufetada. Segons l’acusat, ella li va donar, suposadament, tres bufetades abans que ell s’hi tornés. Després d’aquest episodi, la parella es va separar i ell va marxar de casa per dormir en un box. Segons els psicòlegs, aquest podria haver estat el detonant perquè la menor expliqués els suposats fets. Després de posar les pertinents denúncies i un cop l’acusat va entrar a la presó, la mare va retirar la denúncia per maltractament. Al judici va admetre que ho va fer perquè, tot i l’episodi del mòbil, mai l’havia vist com una persona violenta.

L’acusat va mantenir en tot moment la seva innocència i va negar cap tipus de tocaments en qualsevol de les situacions exposades per la menor. Segons el seu relat, l’home es considerava com un pare per a les dues filles que la seva exparella va tenir durant una relació anterior. Precisament, l’acusat va afirmar que tenia una relació de més confiança amb la germana petita, la menor de 14 anys que més tard el va denunciar. La defensa demana l’absolució de l’acusat en considerar-lo innocent per la manca de congruència del relat de la noia. També demana de manera subsidiària, si es consideren els cinc anys de pena del fiscal, que la petició no pugui ser major a tres anys, tot això complementari a la petició de no veure la menor durant quatre anys.

LA NOIA VA DEMANAR VISITAR-LO A LA COMELLA

Mesos després que l’acusat entrés a la presó, la menor va demanar anar a visitar el seu padrastre a la Comella. Segons es va assenyalar ahir durant el judici per part dels psicòlegs, la menor volia parlar amb l’acusat per veure si aquest era capaç de negar-li a la cara els abusos sexuals que va patir durant els episodis relatats. De moment la trobada no s’ha produït, ja que els psicòlegs encara han de determinar si la trobada pot afectar la menor, perquè encara té records i visions del que va patir. D’altra banda, durant aquest temps la mare de la noia ha realitzat alguna visita a la presó acompanyada pel fill de sis anys que té en comú amb l’acusat. Segons la mare, les visites a la seva exparella les va fer per diverses raons, entre les quals es troben el sentiment de culpabilitat, la llàstima o l’obligació de fer-ho pel fet que ell és el pare de l’infant. L’acusat va manifestar que actualment està prenent una mitjana de 14 pastilles diàries, com ara antidepressius o ansiolítics.

tracking