tradicions

Més de 400 castellers tanquen la quarta temporada de la colla

En la celebració hi han participat dues colles procedents de Catalunya

Més de 400 castellers tanquen la quarta temporada de la collaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Castellers d’Andorra van tancar ahir la temporada amb la celebració de la seva diada, en què hi van participar més de 400 castellers amb dues altres colles procedents de Catalunya: Minyons de l'Arboç i Minyons de Santa Cristina d'Aro. En l’acte hi van estar presents el ministre de Salut, Carles Álvarez, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el conseller de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig.

El president de la colla de castellers, Juli Peña, es va mostrar molt satisfet tant per la celebració com per la cloenda de la temporada. Va assenyalar que hi va haver una bona afluència de gent “malgrat el fred”. Quant al fet que aquesta sigui la quarta temporada desenvolupant la seva activitat, Peña assegura que “és per a estar contents” perquè, segons les seves paraules, “el tercer i el quart any per a una colla castellera és difícil”. El president va destacar que aquest últim any serveix com a consolidació però, tot i això, no baixa la guàrdia: “mai saps el que pot passar.”

El tancament de la quarta temporada portarà un canvi en la junta tècnica de la colla. Tant Xavier Martínez, el cap de colla, com la resta de la junta deixaran el seu càrrec i se celebraran eleccions a principis del proper mes de desembre.

Projecció internacional

Els Castellers d’Andorra no limiten la seva activitat al territori nacional. Cada cert temps, celebren trobades amb colles de castellers internacionals i fan espectacles a diverses ciutats d’Europa, com Berlín, París o Madrid. De fet, a principis de l’estiu de l’any vinent, els castellers del Principat viatjaran a Copenhaguen per fer actuacions amb la colla de castellers de la capital danesa.

tracking