política

El PS vol tancar llistes abans de final d'any

El partit confia que podrà tancar l’acord a les territorials amb L’A a totes les parròquies

El PS vol tancar llistes abans de final d'anyPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) espera confirmar amb els liberals els noms dels candidats de les llistes territorials d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp abans d’acabar l’any. Aquestes són les tres circumscripcions en què les negociacions dels dos comitès parroquials entre les dues formacions han avançat amb més rapidesa respecte a la resta, si bé des de la formació socialdemòcrata es mostren confiats perquè els acords acabin fructificant a tot el país.

La primera secretària del PS, Susanna Vela, va explicar ahir en la roda de premsa posterior al comitè directiu del partit que seria bo que “a finals d’any aquestes parròquies” que tinguin els treballs “més avançats” poguessin tenir “acords presos i uns candidats o candidates”. Vela va admetre que amb el partit blau ja s’ha parlat de com es podria encarar la pròxima campanya electoral i dels possibles candidats. “Els comitès locals també tenen una part molt important per decidir i, per tant, s’hi està treballant”, va remarcar la primera secretària de la formació.

Fins ara, les negociacions per plasmar l’acord a què van arribar els dos partits a escala territorial s’estan fent a dues velocitats. Vela va admetre que “cadascú té el seu ritme”, però que l’objectiu és presentar llista a totes les parròquies. Preguntada per les converses entre els comitès del PS i L’A a Ordino, on encara no s’ha consumat l’acord malgrat els cants de sirena que apunten que serà la pròxima parròquia on es tancarà el pacte, Vela va dir que no està fallant res. En tot cas, la política ho atribueix al fet que a parròquies com la d’Ordino, Sant Julià de Lòria, Canillo o la Massana, el PS no té representació als comuns, i això provoca que el ritme de treball sigui diferent. “El nivell de relació entre uns i altres és diferent perquè pel fet d’estar a l’oposició d’un comú, això et demana un treball una mica més conjunt que no pas quan no tens representants dels comuns”, va justificar Vela. Des del PS, però, encara no avancen els possibles noms que podrien formar part de les llistes electorals.

CRÍTICA PELS TERMINIS DE DA I SINDICATURA

El president del PS, Pere López, va criticar ahir DA i Sindicatura per l’embús legislatiu al Consell General, després que s’hagi acceptat la petició de la formació taronja per tramitar tretze projectes i proposicions de llei en caràcter d’urgència. López va considerar que la majoria i Sindicatura han menystingut els partits de l’oposició i els electors, i pensa que han volgut dur a terme aquesta iniciativa “amb certa intencionalitat perquè el debat no pugui ser prou ampli”. De fet, López va alertar que alguns textos, com ara el dels drets dels infants i dels adolescents, no es podran plantejar de manera prou àmplia i, a més, va alertar que potser s’hauran de revisar durant la pròxima legislatura. López va dir que al programa elecoral inclouran possibles canvis dels textos si no arriben “a la qualitat”que ells voldrien. “Són debats que no eludirem però tampoc no ens podem fer responsables dels resultats finals”, va afirmar López.

tracking