societat

Simó Duró critica el govern per la “manca d'interès”

La federació rebrà una dotació d’uns 16.000 euros, similar a la de la gent amb discapacitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Federació d’Associacions de la Gent Gran, Simó Duró, va criticar la manca d’interès per part de Govern per satisfer les demandes de l’ens, especialment en matèria de pensions. Ho va fer a l’assemblea de la Federació que es va celebrar ahir i que va comptar amb la presència del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Duró va reclamar “salaris i pensions justes”, una simplificació de la burocràcia i “posar ordre en la legislació.” El president de la Federació d’Associacions de la Gent Gran va esmentar la possibilitat de donar una pensió no contributiva a les “mares de família que s’han encarregat de criar els fills”, fent referència una mesura que va prendre el general Charles de Gaulle als anys 60: “Ja es va fer i es podria tornar a fer amb el pressupost de l’Estat en comptes de fer algunes malversacions.”

Amb referència als problemes derivats de l’habitatge, Duró va proposar que la gent gran que no pugui pagar el seu lloguer comparteixi espai amb gent jove per fer front a aquesta despesa. El president de les associacions de la Gent Gran va assegurar que li ha traslladat aquesta proposta a Xavier Espot i que el ministre “ho ha trobat prou interessant.” Quant a la problemàtica de la possible superpoblació als habitatges, Duró va assenyalar que no considera que aquest fet constitueixi un problema: “Ara es parla de pisos pastera però és pur drama per fer creure a la gent el que no és veritat. Jo ja vaig tenir fa 20 anys 15 treballadors de l’hostaleria vivint en un pis a Arinsal, així que no diguem el que no és.”

Xavier Espot va aprofitar la seva intervenció per fer esment a les mesures que ha pres el Govern en favor de la gent gran en els últims temps, assenyalant que l’assemblea era un moment per “retre comptes”. Quant a la dotació econòmica que rebrà la Federació d’Associacions de la Gent Gran, Espot va afirmar que aquesta serà similar a la que rep la Federació de Persones amb Discapacitat, ja que considera que al Govern li semblava “de rebut” que les dues federacions rebessin el mateix tracte. Aquesta dotació econòmica serà d’uns 16.000 euros.

Per la seva banda, Conxita Marsol també va fer balanç de les accions que ha portat a terme el comú d’Andorra la Vella per afavorir la gent gran, com fer l’avinguda Meritxell “d’accés universal”, el canvi d’emplaçament del centre de salut de Santa Coloma o la intenció de l’ens de fer un altre centre de salut al carrer Ciutat de Valls, a l’edifici de l’escola espanyola.

Simó Duró critica el govern per la “manca d'interès”

Simó Duró critica el govern per la “manca d'interès”

tracking