Política

Naudi demana empara al síndic per obtenir dades sobre la UE

Naudi demana empara al síndic per obtenir dades sobre la UE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general d’Independents per la Massana, Carles Naudi, va entrar ahir una demanda d’empara al síndic general, Vicenç Mateu, “perquè intercedeixi prop del Govern” i així ell mateix pugui obtenir les actes de totes les reunions del grup de treball interministerial per a l’acord d’associació. En un comunicat, Naudi va explicar que en aquestes actes s’especifica el dia i el lloc de les reunions, el nombre d’assistents, els punts de l’ordre del dia i els acords presos.

El conseller general va lamentar que quan va demanar aquesta informació a l’executiu, “en la seva resposta es limita a enumerar les reunions i un cop més vol evitar que em transcendeixi els continguts de les reunions”. Carles Naudi va posar l’accent en el fet que, segons la llista facilitada per Govern, ja s’han realitzat prop de 150 trobades del grup de treball interministerial per a l’acostament a la Unió Europea.

Crítica a Govern

En aquest sentit, Naudi va criticar que, “un cop més, Govern gira l’esquena als consellers i ens oculta la informació relativa a l’acord d’associació”. Precisament, va recordar que “en diverses ocasions [l’executiu] s’ha negat a facilitar-nos una còpia del marc institucional, que és el document que regirà, si és el cas, les nostres relacions amb la UE, i que al meu entendre fa una cessió de sobirania desproporcionada i sense precedents en favor de les institucions europees”.

A més, el parlamentari massanenc va mostrar la seva preocupació pel fet que “Govern també ha negat la nostra proposta de ser observadors actius en el marc de les negociacions de l’acord d’associació”. Per Naudi, aquesta situació impedeix que “ens arribi de primera mà informació rellevant” en relació amb les negociacions.

tracking