cooperació

La CTP referma el compromís en el desenvolupament dels Pirineus

Ubach recorda que Andorra participa en 13 projectes de cooperació transfronterera

La CTP referma el compromís en el desenvolupament dels PirineusSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants dels set territoris que integren la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) van celebrar ahir a Saragossa el XXXVI consell plenari de l’organisme, durant el qual van refermar el compromís de cooperació en el desenvolupament de la ser­ralada, i van presentar l’Estratègia Pirinenca, el pla que estableix les prioritats d’acció per als propers set anys. El Govern va estar representat per la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, que, durant la seva intervenció, va posar de manifest el compromís d’Andorra en els objectius de la CTP. Ubach va recordar que Andorra participa en 13 projectes del programa Poctefa, amb una aportació econòmica d’1,4 milions i que l’executiu, a través del ministeri d’Educació, contribueix amb 100.000 euros a finançar la participació de socis andorrans en projectes enfocats a la recerca. La ministra en va destacar el Sapyra que, conjuntament amb socis francesos, “ha permès iniciar la resolució del problema de la viabilitat hivernal de la carretera d’accés a Andorra des de territori francès”, va assenyalar l’executiu en un comunicat.

I precisament quan aquesta darrera reunió també ha servit per presentar els resultats de l’estudi realitzat per l’Observatori del Canvi Climàtic, la ministra també posa de manifest el compromís del Principat en aquest àmbit. “Andorra fa anys que inverteix esforços i és fonamental per a tot el territori pirinenc”, va asseverar. La titular d’Afers Exteriors també va parlar de les negociacions d’Andorra per assolir un acord amb la Unió Europea i va asse­nyalar que un dels punts importants que s’aborden és la participació del Principat als programes operatius de la UE.

D’altres representants polítics van posar de manifest la necessitat d’enfortir la CTP en l’àmbit europeu. “La CTP vol i ha de reforçar el seu paper en el tauler europeu. Hem de traslladar la veu dels nostres habitants a Brussel·les”, va dir Ana Ollo, consellera de relacions institucionals de la comunitat navarresa.

Javier Lambán, president d’Aragó de la CTP, va afirmar que “la CTP és una espècie de llavor que hauria d’expandir-se com a exemple de com si els territoris aporten bona voluntat i creuen en els valors fundacionals del seu projecte la unió tirarà endavant”. La CTP la completen les regions franceses de Nova Aquitània i Occitània i Catalunya i el País Basc.

tracking