x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
accident mortal

Mor un motorista a Ansalonga

El conductor, Àlex Asbert, va patir el sinistre a Ordino i va quedar estès a la carretera, molt a prop de l’hotel Sant Miquel
Un motorista de 43 anys mor a Ansalonga

Un motorista de 43 anys mor a Ansalonga

La víctima és Àlex Asbert Vilanova, xef del restaurant Gustus de la Massana, que ha patit un accident cap a dos quarts de tres de la matinada i ha perdut la vida a l'acte

El motorista que va morir ahir treballava de cuiner en un restaurant de la Massana.

Cinquè motorista mort en accident aquest any

El motorista que va morir ahir treballava de cuiner en un restaurant de la Massana.

Un motorista circulant ahir pel tram on hi va haver l'accident.

Cinquè motorista mort en accident aquest any

Un motorista circulant ahir pel tram on hi va haver l'accident.

Fernando Galindo
Actualitzada 14/11/2018 a les 13:53
Un motorista va morir la matinada de dimarts després de patir un accident cap a dos quarts de tres a l’avinguda de l’Horto, a la població d’Ansalonga, a Ordino. La víctima era Àlex Asbert Vilanova, un resident de 43 anys que treballava de xef al restaurant Gustus de la Massana i que conduïa una Honda XL 1.000 Varadero amb matrícula del Principat. Encara es desconeixen les causes que van provocar el sinistre però des de la policia, el grup d’investigació d’accidents de trànsit ja està instruint el cas per presentar el pertinent atestat i poder esbrinar-les. De moment, sí que van indicar que la motocicleta va ser l’únic vehicle implicat al sinistre. Malgrat la ràpida intervenció dels serveis d’emergència, aquests no van poder fer res per salvar-li la vida i pràcticament només van poder certificar la defunció.
L’accident es va produir just davant de l’hotel Sant Miquel, des d’on la propietària, l’Anna Bellsolà, ho va escoltar tot. “Vam sentir el soroll de la motocicleta arrossegant-se per terra i vam sortir immediatament però el vam trobar a la tanca i ja era mort”, va afirmar. Ella va ser la primera a avisar la policia quan va sentir l’impacte, juntament amb una conductora que baixava en direcció contrària i que es va trobar la maleta de la motocicleta al mig de la carretera. “En principi no hi havia cap altre vehicle implicat però sí que uns minuts després va aparèixer un cotxe en sentit de baixada. La conductora em va explicar que s’havia trobat la maleta i que també havia trucat”, va prosseguir l’Anna, que va denunciar que “en aquesta carretera s’acostuma a córrer bastant i més a aquelles hores, on no hi ha gairebé ningú”, va sentenciar.

El funeral en memòria d’Àlex Asbert Vilanova se celebrarà demà a les onze del matí a l’església d’Ordino i la família rebrà el dol avui a les sales de vetlla d’Andorra la Vella.

Cinquè mort aquest any
Aquesta és la cinquena víctima mortal a les carreteres andorranes aquest any, totes motoristes. El primer va ser Alfonso Cuenca, de 57 anys, que va morir el 6 de gener després de caure amb una escúter Yamaha Majesty a dos quarts de sis de la matinada per la carretera CG-2 en direcció Escaldes-Engordany. L’home va perdre el control de la motocicleta i es va encastar contra la barrera protectora de la calçada. L’accident, en què només es va veure implicat ell, va tenir lloc al punt quilomètric 2,6, a la rotonda del túnel de les Dos Valires.

Luis Filipe Gonçalves, de 45 anys, i el seu fill Claudio Miguel da Silva, de només 16, van morir el 23 de febrer quan la Kawasaki ER650 amb la qual viatjaven va impactar contra un arbre situat al marge de la calçada, just uns metres abans de la rotonda a tocar de l’establiment Viena, a l’altura d’una benzinera i de l’establiment Mr. Bricolage. Segons diversos testimonis, el conductor va fer un avançament d’alguns dels cotxes que circulaven en la mateixa direcció i això va ser determinant en el fet que el conductor en perdés el control. El menor va morir a l’instant mentre que el pare ho va fer unes hores més tard a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Finalment, la darrera víctima mortal va patir un accident el 18 de juny després d’un xoc frontal entre dues motocicletes a la car­retera de l’Obac, uns metres després de la rotonda d’Engolasters en direcció Encamp. Tots dos conductors, residents de 32 i 34 anys, van ser traslladats a l’hospital, on hores més tard es va certificar la mort del primer. El segon va poder sobreviure i 20 dies després va rebre l’alta. Segons la informació que va transcendir, el motorista que va sobreviure hauria infringit les normes de seguretat viàries i hauria intentat avançar un cotxe malgrat la línia contínua marcada a la calçada. Aleshores, hauria col·lidit amb la moto de la víctima frontalment.

La sinistralitat a les carreteres del Principat ha experimentat un creixement important en els darrers anys, passant de no haver-n’hi cap el 2016 fins als quatre morts del 2017.
 
L'ACA INSISTEIX EN LA CAMPANYA DE PREVENCIÓ QUE S'ESTÀ DESENVOLUPANT
Des de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) es van mostrar consternats pel succés, ja que la víctima era coneguda. De fet, alguns dels responsables de l’entitat es van mostrar molt afectats i van lamentar el nombre de víctimes mortals d’enguany. Per intentar solucionar-ho, l’ACA es va remetre a la campanya de sinistralitat amb la qual està treballant i que estarà dirigida, especialment, al col·lectiu de motoristes. A més, el ministre d’Economia, Gilbert Saboya, ja va expressar el seu “compromís” de traslladar-la a l’executiu perquè la validessin. La idea és que s’allargui durant tres anys i volen fer especial atenció a l’educació viària dels més joves, ja que tenen l’objectiu d’aconseguir una major conscienciació dels perills a les carreteres.

Una altra de les mesures que van impulsar va ser un acord amb ITV Serveis per oferir revisions gratuïtes a totes les motocicletes amb matrícula andorrana fins al desembre. El juny passat, l’ACA va anunciar que entre el gener i el maig un 33% de les motocicletes que havien de passar la ITV no ho van fer, quan a la resta del parc automobilístic “l’absentisme” va ser només del 6%.
El pla de l’ACA començarà pels motoristes però després se centrarà en cotxes i vianants.
Etiquetes
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts