Treball

La plataforma sindical acusa SEP i Sipaag d'anar per lliure

Defensa que els treballadors de baixa puguin seguir cobrant l’import íntegre el dia 25, cosa que ha generat el desacord

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants de la plataforma sindical acusen el Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) i el Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) de “no representar el col·lectiu” i de només mirar pels propis interessos, en referència al nou funcionament de la mútua. Així ho van expressar alguns dels representants del principals sindicats de la plataforma durant una roda de premsa que tenia com a objectiu aclarir el desacord que va generar el trencament entre la plataforma i el SEP i el Sipaag, així com explicar la situació actual de l’agrupació.

Gabriel Ubach, el secretari general de la Unió Sindical d’An-dor­ra (USdA) i portaveu de la plataforma sindical, va fer èmfasi en el fet que la intenció principal de la plataforma és que el sistema de cobrament dels funcionaris de baixa no s’alteri. “La nostra lluita és que la gent pugui cobrar el dia 25 (de cada mes), com s’ha fet fins ara”, va dir Ubach, que admetia que “aquí és on hi ha hagut les discrepàncies més grans amb els altres sindicats”, fent referència així al SEP i el Sipaag. Ubach va aprofitar per aclarir que “des de la plataforma sindical no s’ha acusat ni s’ha dit que la situació sigui culpa de ningú”. El portaveu de la plataforma va reflexionar so­bre la creació de l’agrupació i va manifestar que “vist com han anat les coses [...], no s’hauria d’haver fet una plataforma sindical pròpiament dita”.

El president del sindicat dels funcionaris de la policia (CFPA), va ser més contundent en les seves paraules. “Ells estan allà per representar tots els funcionaris, no únicament la gent del SEP i del Sipaag”, va afirmar Salvador Prieto, que va carregar contra Toni Molné, el representant del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General davant la co­missió de la mútua. “No es pot parlar, tal com va dir el senyor Mol­né, de sindicats menors”, va dir Prieto, que va reiterar que “la mútua són els partícips, els funcionaris, no els col·lectius. Ho ha de tenir molt clar el senyor Molné i aquells que estan dins el comitè que pensen igual”.

De la seva banda, Joan Torra, president de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), va reflexionar sobre la comissió de la mútua i els seus integrants. Tres representen el sindicat, i surten dos del SEP i el Sipaag. “Això vol dir que s’ha de defensar tot el col·lectiu, no solament el propi al qual pertanyem. No es pot anar en contra dels altres”, va expressar Torra.

EL FUTUR DE LA PLATAFORMA

Els portaveus van deixar clar que la plataforma segueix, malgrat el trencament amb el SEP i el Sipaag, i que a partir d’ara cadascun dels tres blocs treballarà per defensar els seus interessos. “En el que puguem col·laborar, col·laborarem amb els altres sindicats, estiguin o no a la plataforma, i en les coses en què discrepem, no hi col·laborarem”, va dir Ubach, que va reiterar que “no cal estar integrats sota una mateixa plataforma”. Ubach va afirmar que l’assemblea general per decidir fer vaga o no per la llei de la funció pública segueix en peu. “És el nostre compromís. Qui vulgui venir, que vingui. No tenim cap problema”, va sentenciar.

La plataforma sindical acusa SEP i Sipaag d'anar per lliure

tracking