El comissari Villarejo va reconèixer que estava ajudant als Cierco

En converses gravades i publicades pel diari espanyol ‘Público’ explica que ajuda els expropietaris de BPA en la història de les coaccions que els porten a entregar les dades dels Pujol

El comissari Villarejo va reconèixer que estava ajudant als Cierco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comissari de la policia patriòtica José Manuel Villarejo Pérez, actualment empresonat per múltiples delictes a Espanya i autor de les gravacions a personalitats polítiques que han aixecat diferents escàndols, va reconèixer que ajudava als Cierco. La informació va sortir a la llum en un article del diari espanyol Público i es basa en les converses que periodistes d’aquest mitjà van gravar a Villarejo en diferents trobades. El comissari estava enfrontat amb el també comissari Marcelino Martín Blas, cap d’afers interns i a qui els Cierco acusen d’estar al darrere de les pressions que van rebre perquè entreguessin les dades bancàries de la família Pujol. Joan Pau Miquel, segons va reconèixer Higini Cierco davant la batlle, va ser l’encarregat d’entregar a Martín Blas les dades dels Pujol en una reunió a l’Hotel VillaMagna de Madrid on posteriorment es va afegir (un cop el comissari va marxar) el mateix Higini Cierco. La trobada està enregistrada i fotografiada perquè la policia patriòtica va establir un dispositiu per tenir imatges de la reunió i de l’entrega de les dades bancàries.

Els Cierco han presentat una querella contra Martín Blas i altres membres de cossos de segu-retat espanyols per les coaccions que van rebre per entregar les dades. És en aquest context que Villarejo explica en les converses gravades que “si ajudaré els andorrans a fotre Marcelino [Martín Blas]? Sens dubte”. Público també recull que va ser Villarejo qui va fer les suposades notes informatives apòcrifes però on posava reservat, com si fossin documents oficials de la policia on s’acusava Marcelino Martín Blas d’haver actuat il·legalment contra els Cierco per aconseguir els comptes dels Pujol a BPA. D’aquestes, sis notes suposadament van arribar al domicili d’un dels empleats dels Cierco en un sobre anònim el juny del 2016. Van ser portades pels expropietaris de BPA a la Justícia, ja que són un dels pilars de l’acusació. Diverses fonts properes al cas afirmen que el domicili on es van rebre les notes anònimes que Villarejo ha reconegut ara haver fet és el de dos empleats dels Cierco, ja que tant la dona com l’home treballen per als expropietaris de BPA, i es tracta de dues persones del cercle íntim dels germans.

vincula Pujol i Joan Carles I

En la conversa amb els periodistes, Villarejo barreja l’afer dels Cierco i Martín Blas amb els suposats vincles dels Pujol amb el rei emèrit espanyol Joan Carles I. En aquest sentit, parla de les notes que va fer, simulant que eren oficials de la policia, i afirma que en “vaig fer tres o quatre relacionades amb tot el que estava passant a Andorra i com el CNI [Centre Nacional d’Intel·ligència] estava tapant els moviments de comptes dels Pujol per protegir l’emèrit [Joan Carles I]”. Villarejo intentava barrejar els Pujol amb el suposat blanqueig de comissions que hauria rebut Joan Carles I i que s’hauria fet a través de la seva presumpta amant, Corinna Larssen. Comenta que si es publica aquesta nota sobre el rei “em poden fotre el CNI, que està fins als collons, i l’emèrit per calúmnies i injúries”.

El diari espanyol informa que en les trobades, Villarejo va intentar fer creure que les notes eren autèntiques i no fetes de pressa i corrent després que li esclatés el cas Nicolay on està relacionat l’anomenat Pequeño Nicolás. Aquest va ser el cas a partir del qual Marcelino Martín Blas va destapar tota la trama de la policia patriòtica. Martín Blas es va enfrontar així a Villarejo, que era el cap a l’ombra del grup policial que actuava buscant informació contra els líders independentistes. Villarejo es troba actualment a la presó d’Estremera per diferents delictes, entre els quals destaca el de corrupció.

Aquest article es publica en mèrit del dret de rectificació exercit pel Sr. Higini Cierco Noguer el 8 de novembre del 2018

tracking