x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

El fiscal francès sospita que la mort del contrabandista és homicidi imprudent

El ministeri públic de Perpinyà apunta que els presumptes responsables de la xarxa haurien “incitat” el passador a portar el tabac en “condicions perilloses”
El Tribunal de gran instància de Perpinyà.

Possible homicidi involuntari en la mort del contrabandista

El Tribunal de gran instància de Perpinyà.

GOVERN FRANCÈS
Actualitzada 08/11/2018 a les 12:15
La fiscalia de Perpinyà investiga la mort per hipotèrmia del contrabandista de tabac algerià que va ser rescatat prop de la frontera francoandorrana el 29 d’octubre. El representant del ministeri públic de la República Francesa a Perpinyà, Jean-Jacques Fagni, va explicar ahir al Diari que ha obert un procés per un presumpte homicidi involuntari i per contraban, en espera de trobar els responsables de la presumpta xarxa criminal per la qual treballava el contrabandista, de 20 anys i que anava indocumentat.
Fagni va dir que el dossier de la investigació s’ha traslladat al servei de la gendarmeria de Prada de Conflent, que haurà d’esbrinar les diferents incògnites que envolten aquest cas. El ministeri fiscal justifica que ha obert la via de l’homicidi involuntari perquè sospita que els presumptes responsables del grup haurien “incitat” el jove a “transportar tabac en condicions perilloses per a la seva vida”. “Per definició, la muntanya és perillosa i les condicions eren molt dolentes”, afirma Fagni, que assegura que s’estan buscant els responsables.

Una de les hipòtesis amb les quals treballa el fiscal de Perpi-nyà és que l’home hauria pogut ser traslladat amb cotxe des de França fins al Pas de la Casa per possibles membres de la xarxa que obtindria beneficis gràcies al contraban de tabac. Un cop allà, haurien deixat els possibles passadors, que podrien ser més d’un, perquè compressin la mercaderia i la transportessin a través de la muntanya i sota condicions climatològiques molt ad­verses. Paral·lelament, el conductor del cotxe hauria tornat a passar la frontera francoandorrana, per esperar els passadors en un punt concret del territori francès. Es tractaria d’un modus operandi habitual, ja que això permet als responsables d’aquesta xarxa tornar per la frontera de Porta sense aixecar les sospites dels agents duaners. Quan els passadors arriben al punt de recollida establert, tornen a pujar al cotxe i la mercaderia es transporta a Tolosa o a Perpinyà, on és venuda a preus més baixos respecte als que estan estipulats a França.
La fiscalia francesa està al corrent de les novetats de la investigació que paral·lelament estan fent les autoritats andorranes sobre el cas. El cos del jove, que va morir a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, serà repatriat demà a Algèria. Uns familiars seus han vingut al país per identificar el cadàver i realitzar els tràmits per traslladar el cos al seu país d’origen. Es desconeix la quantitat exacta que podria portar el contrabandista, ja que en el moment en què va ser detectat no es va trobar cap rastre de la mercaderia. Segons la Dépêche du Midi, els passadors poden arribar a cobrar fins a 50 euros per passatge.


PREOCUPACIÓ DELS POLICIES

Des de la representació del ministeri fiscal de Perpinyà, asseguren que les investigacions contra el contraban de tabac són una prioritat. Afirmen que últimament, els contrabandistes també han endurit el seu pla d’execució, i que n’hi ha que fins i tot “no dubten” a intentar envestir agents duaners o de policia per esquivar els controls. Segons Fagni, és una pràctica vista amb “preocupació” per part de la policia.
  • #2 FA
    (08/11/18 09:44)

    Aquest MODUS OPERENDI deu ésser 1000 vegades superior amb la frontera espanyola del riu Runner ! 

    Respondre
  • #1 Pere
    (08/11/18 07:20)

    És evident. Probablement algú el deguere fer correr o foragitar, va enterrar el fardo, -el que van trobar al dia següent els Gerdarmes-
    a la neu, es va amagar a la muntanya i no va poguer aguantar les baixes temperatures, quedant dormit pel fred poc a poc i morint per hipotèrmia. Ja cal que investiguin bé i s'arribi fins el final!.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts