TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Martí creu que es podrà "saltar l'obstacle" del subsidi d'atur en la negociació amb la Unió Europea

Els treballadors públics de baixa rebran demà la prestació de la CASS

Martí creu que es podrà "saltar l'obstacle" del subsidi d'atur en la negociació amb la UEANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La futura implementació o no d'un subsidi d'atur al país, arran de l'acord d'associació amb la Unió Europea (UE) ha tornat a generar debat en la sessió d'avui del Consell General. El cap de Govern, Toni Martí, s'ha mostrat convençut, en la seva intervenció al Consell General, de poder "saltar l'obstacle" del subsidi d'atur i que "la UE acceptarà la situació actual d'Andorra". La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha assegurat que l'executiu proposarà a la UE mantenir l'actual prestació de desocupació involuntària no contributiva que atorga el Govern a aquelles persones que es queden sense feina i que es troben en una situació d'extremes dificultats econòmiques. Un element que el cap de Govern, Toni Martí, ha defensat fermament davant les crítiques per part dels consellers de l'oposició. Martí ha apuntat que els assessors de l'executiu han expressat que és una posició "defensable i raonable" davant de la Comissió Europea i ha recordat que l'òrgan europeu no acceptaria que aquesta prestació fos discriminatòria entre nacionals i residents.

Una posició que part de l'arc parlamentari de l'oposició han criticat. El conseller general d'Unió Laurediana i Independents de la Massana, Josep Pintat, ha recordat que dintre de l'annex de la lliure circulació de persones hi ha un reglament que apunta la necessitat d'establir un subsidi d'atur a tots els treballadors, independentment de la seva situació econòmica, i sigui contributiu o no. Una posició que ha validat també el conseller socialdemòcrata, Pere López, i el conseller general d'SDP, Víctor Naudi. Per la seva part, el conseller del Grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, ha assegurat que no li constava "que fos una condició 'sine qua non'" el fet d'haver d'establir un subsidi d'atur per poder tancar l'acord d'associació amb la Unió Europea.

Prestació per als treballadors públics de baixa

Els treballadors públics que es troben de baixa i que no han rebut la prestació de la CASS la percebran demà, segons ha assegurat el ministre Eric Jover en seu parlamentària. El titular d'Educació ha atribuït a una incidència de la parapública i als canvis en el reglament de la mútua. Eric Jover ha respost a una pregunta formulada pel president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo. El qual ha lamentat els prejudicis que això ha pogut provocar als empleats públics i el fet que no hagin estat informats "de manera correcta". En aquest sentit, el conseller liberal ha criticat que des de Funció Pública "es derivés els treballadors a la CASS, des d'on tampoc se'ls ha respost correctament i que ha generat confusió i malestar". Jordi Gallardo ha demanat també sobre a quantes persones hauria perjudicat aquesta situació, a la qual cosa el ministre Eric Jover li ha respost que "no sabia amb exactitud", però que poden estar "al voltant de les 100 o 150 persones".

tracking