política

Naudi exigeix aturar la llei de la Funció Pública

El conseller general d’SDP critica l’executiu per voler aprovar el text sense consens i en el tram final de la legislatura

Naudi exigeix aturar la llei de la Funció Pública

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va exigir ahir que Govern freni el projecte de reforma de la Funció Pública que està en tràmit parlamenti perquè no compta amb suport dels sindicats ni tampoc de cap altre grup de la cambra, motiu pel qual, entén que caldria retirar el text i buscar consensos més amplis. “Ells donen per fet que la feina està feta, però nosaltres creiem que no està ben encaminada i que no s’ha de tirar endavant. Sense suports de ningú, la reforma podria acabar malament.” També va criticar que es vulgui aprovar “al final de legislatura i després d’haver donat un gir de 180 graus a la seva proposta inicial, quan per acontentar l’empresariat, considerava que hi havia massa funcionaris i ara en vol contractar més”. En aquest sentit, el conseller general va acusar el Govern “d’haver fraccionat la societat andorrana i d’haver enfrontat el sector públic amb el privat, i això no es pot acceptar”, va indicar.

Un dels punts que més indignava el conseller general és “la privatització” que diu que realitzarà el Govern, i ho va exemplificar amb l’externalització del servei d’atenció telefònica de l’edifici administratiu, que a més, “ara funciona pitjor perquè el temps d’espera és major”. Per a aquesta tasca, el conseller assenyalava que “a més dels funcionaris, la poden realitzar persones que tenen una minusvalidesa i que per tant poden exercir un treball molt digne i segurament amb més dedicació i atenció que una empresa privada”. Entre les mesures que SDP proposa per millorar la relació amb funcionaris hi ha la conciliació de la vida laboral amb la familiar, donar més pes a la comissió consultiva de la Funció Pública, garantir un sistema de carrera funcionarial o reforçar la figura del funcionari “perquè no depengui del polític que el posa, com podria passar amb la figura del treballador contractual”. “Són unes mesures que van en la línia dels 33 punts acordats amb els sindicats quan érem al Govern i que ara sembla que Pere López es vol atribuir el mèrit però no li correspon”, li va etzibar al president del PS.

Naudi i el president del partit, Jaume Bartumeu, no van comentar els pressupostos “perquè encara no els hem vist” però sí que comprenen que hi hagi més funcionaris per a la presó perquè “independent del nombre de reclusos, s’han de cobrir tres torns diaris i cal personal especialitzat en homes, en dones i també en els menors que hi poden anar”.

tracking