educació

Govern planteja que el màster d'Educació s'imparteixi en llengües estrangeres

L’objectiu és atreure professors que vulguin aprendre sobre competències democràtiques

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern estudia la possibilitat que el Màster en Ciències de l’Educació s’imparteixi en llengües estrangeres. Encara no se sap quins idiomes vehiculars es farien servir, però el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va explicar ahir en roda de premsa “que és possible que triem alguna llengua” per fer les classes. L’objectiu del Govern és atreure mestres i professors de països membres del Consell d’Europa interessats en aprendre competències democràtiques per ensenyar als nens i als joves la importància dels valors i de la deliberació i per ajudar-los a desenvolupar el seu sentit crític.

Jover va fer aquest anunci aprofitant la visita de delegació del Consell d’Europa encapçalada pel cap d’Àrea d’Educació, Sjur Bergan,que va conèixer de primera mà els projectes engegats al país per l’educació per a una ciutadania democràtica al sistema educatiu andorrà. El curs, que està previst que es comenci a impartir el setembre del 2019 a l’UdA, es farà de manera virtual. Jover va ressaltar que el desenvolupament de la ciutadania democràtica és rellevant en un context europeu marcat per l’auge del populisme i del radicalisme.

Sobre l’aprenentatge de les competències democràtiques, Borgan va ressaltar aquesta iniciativa i el rol que ha tingut Andorra dins del Consell Europeu en matèria educativa, i més concretament sobre aquest àmbit. “Molta gent es pensa que la democràcia és el parlament, qüestions de lleis o procediments, però no funciona sola”, va dir Bergan, que a la vegada va ressaltar la capacitat d’acollida dels nous alumnes que té el sistema andorrà gràcies a les aules d’acollida, que permeten als nouvinguts adquirir els coneixements dels tres idiomes vehiculars per adaptar-se al ritme de les classes.

Govern planteja que el màster d'Educació s'imparteixi en llengües estrangeres

tracking