política

Bonell insta a treballar en els pressupostos al gener i el febrer

La subsíndica recorda que es poden tractar lleis fora del període de sessions

Bonell insta a treballar en els pressupostos al gener i el febrerFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La subsíndica general, Mònica Bonell, va afirmar ahir que entén que els pressupostos s’haurien de treballar també al gener i el febrer de l’any vinent, és a dir, fora del període de sessions. Bonell va recordar que aquest fet ja s’ha produït en altres legislatures i que només cal sol·licitar-ho a la comissió permanent.

La subsíndica va esmentar la intenció del cap de Govern, Toni Martí, de convocar eleccions al març, la qual cosa provocaria que la legislatura acabés al febrer. Sobre aquest fet, Bonell va asserir que “es pot continuar treballant fins que acabi la legislatura” i que la decisió de tractar lleis fora del període de sessions no ha de ser presa per unanimitat. Assegura que es vota per majoria, però que Demòcrates per Andorra, el grup majoritari, “sempre ha volgut arribar a un consens” amb la resta de grups per a treballar fora del període de sessions. En aquest sentit, la subsíndica va manifestar la seva voluntat per poder aprovar els pressupostos al gener o al febrer de l’any vinent: “No té massa raó de ser que si la legislatura dura fins al febrer, només treballi la comissió de finances al gener perquè té els pressupostos”.

D’altra banda, Bonell va explicar que la junta de presidents va determinar ahir les comissions que s’encarregaran de diversos projectes de llei, com la proposició de llei qualificada de la persona i de la família, que anirà a la comissió d’Interior; o el projecte de llei de regulació de l’establiment de preus mínims de venda del tabac, del qual s’encarregarà Economia.

tracking