Pal pateix el sabotatge dels cables de dos telecadires i un teleesquí

El director general destaca que ja es treballa en la reparació dels danys que no han afectat a cap persona

Pal-Arinsal pateix el sabotatge dels cables de tres telecadiresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director general de Pal-Arinsal, Josep Marticella, ha informat aquest matí del sabotatge que han patit als cables de dos telecadires i un teleesquí de l'estació on s'han fet "talls nets". Els fets es van detectar ahir al matí en la revisió que feien els operaris i es van denunciar a la policia que ja investiga la manipulació dels cables del telecadira de La Serra II, el del Cubil i el telesquí 6 al sector de Pal, tots situats a prop de la carretera. Marticella ha destacat que els danys causats no han afectat a cap persona i que en un dia d'explotació normal a les pistes els mecanismes de control dels ginys s'haguessin activat en el cas de detectar algun problema i ha emfatitzat la "greu irresponsabilitat" que suposen aquests fets que ha insistit que es poden considerar un sabotatge perquè s'han comès "amb intencionalitat a 24 dies de l'obertura". El cònsol major de la Massana, David Baró, ha ressaltat que "estem davant d'una agressió molt greu, que hauria pogut provocar conseqüències serioses per als esquips de manteniment" i ha coincidit que és "una acció totalment irresponsable". Baró i Marticella han recalcat que aquest atac no només afecta a l'estació si no a tot el teixit econòmic del Principat vinculat al sector de la neu i "a la imatge del país" perquè els fets es coneixeran a l'exterior.

Des del domini massanenc de Vallnord es remarca que es podrà iniciar la temporada amb el cent per cent de les instal·lacions operatives perquè ja es va reprogramar ahir la feina i es va preveure la contractació de personal a l'estació per fer "totes les tasques de manteniment en curs i reparar aquestes agressions", ha declarat el director general. Marticella ha manifestat que es consideren "víctimes d'una situació totalment inesperada" i que es posaran tots els mitjans per garantir que s'acaba la feina necessària per obrir el domini i que s'ha informat a totes les estacions del país del sabotatge ocorregut a Pal-Arinsal perquè hi estiguin "en alerta" i també al departament de Transport per Cable de Govern.

Josep Marticella ha assenyalat que fer front a aquesta situació "suposa un sobrecost des del minut zero perquè hem d'integra ràpidament més persones al nostre equip i haurem de fer front amb empreses de manteniment amb aquestes tasques per poder garantir l'obertura en totals condicions el primer de desembre". I ha subrallat que a conseqüència d'aquests fets s'han implementat millores en els controls a les instal·lacions de l'estació i per això s'ha contractat una empresa de seguretat per vigilar tots els ginys propers a zones rodades i també s'instal·laran càmeres de seguretat "en les zones més crítiques" arran d'un fet que ha qualificat com "únic i atípic que no havia succeït mai al país".

Les primeres inspeccions dels tècnics per avaluar els danys a les instal·lacions es va fer ahir mateix perquè els especialistes que les han de fer estaven treballant al Pas de la Casa "i ens han pogut fer un diagnòstic clar i precís de la situació", ha detallat Marticella, i les empreses de manteniment ja estan fent les tasques escaients. La reparació del telesquí serà la més ràpida, ja que el director general ha indicat que es fa amb personal propi, i per a posar en marxa els telecadires calen 50 i 70 metres de cable de diferent grossor que és el que s'està buscant ara per fer la substitució del material fet malbé.

tracking