seguretat

Detingut un no resident buscat per contraban

Intentava entrar al país des de França però pesava sobre ell una ordre de recerca emesa el 2017

Detingut un no resident buscat per contrabanFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va informar ahir de la detenció d’un jove no resident de 25 anys a la frontera francoandor­rana quan intentava entrar al país, i que estava buscat per un presumpte delicte de tràfic de mercaderies sensibles des del setembre del 2017. Segons fons del cos, en aquell moment l’home va ser identificat quan intentava sortir del Principat amb tabac, però es va resistir i va aconseguir escapar. Després, la policia va entregar un dossier a la Batllia que va dictaminar l’ordre de recerca judicial, a través de la qual se’l va poder arrestar la tarda de diumenge.

En el balanç de detencions de la setmana, s’informa de l’ar­rest d’un no resident de 34 anys, dilluns 29, per un delicte patrimonial d’apoderament. L’interessat va ser controlat prop d’un vehicle que afirmava que era seu tot i no tenir cap documentació que ho acredités. L’home ensenyava les claus del cotxe per demostrar-ne la propietat, però després de comprovar la matrícula es va descobrir que no corresponia amb el número del xassís i que hi havia una denúncia per robatori a França des del mes de juny. També s’informa de la detenció del resident de 27 anys que va patir un accident de trànsit, dimarts passat a Sant Julià de Lòria, tot i que tenia el carnet de conduir retirat per ordenança judicial.

A Santa Coloma, els agents van arrestar un resident de 21 anys la matinada de divendres, després que la direcció d’un local d’oci nocturn els hagués reclamat perquè un client havia propinat un cop de puny a un segon, i li hauria ocasionat una ferida oberta i sagnant al pòmul. A Escaldes, una resident de 28 anys va ser arrestada per un presumpte delicte contra la llibertat i l’honor. Segons indica el balanç de detencions, una patrulla va respondre a un requeriment per una forta discussió entre dues dones a la via pública. En ser qüestionades pels fets, una de les dues va amenaçar i injuriar els agents.

La policia també va arrestar una persona per maltractaments en l’àmbit domèstic a Encamp. Va ser la tarda de dimecres passat quan es van personar al domicili familiar d’una parella per fortes desavinences entre ells i van detenir la dona, una resident de 22 anys.

Finalment, fins a sis persones seran acusades d’haver comès un delicte contra la salut pública. Quatre d’elles intentaven entrar al país amb petites quantitats de drogues. Una cinquena ho va ser en un control de circulació i la darrera en un control rutinari a la sortida d’un local d’oci nocturn de Santa Coloma.

VUIT DETINGUTS PER CONDUIR EBRIS

Els delictes contra la seguretat del trànsit segueixen sent els més nombrosos, una setmana més. En aquest balanç es van detenir vuit persones que superaven el límit d’alcohol permès, cinc homes i tres dones i en tots els casos es superava o es fregava el grau per litre d’alcohol en sang. El més baix va ser de 0,9 i el més alt, 1,86. Les edats dels infractors varien entre els 20 i els 41 anys però destaca que excepte un, tots són residents. La majoria de les detencions es van detectar en parades o controls rutinaris, un per infracció del codi de circulació i el darrer després de patir un accident amb danys materials.

tracking