projecte de pressuP0ST

Andorra Telecom podrà invertir un 10% dels seus fons propis en una sola societat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular de la cartera de Finances, Jordi Cinca, va anunciar ahir que aprofitant el tràmit del projecte de pressupostos es modificarà la llei de la creació de la societat pública Andorra Telecom. Es farà en el sentit de possibilitar a l’operadora invertir en una societat andorrana o estrangera fins al 10% dels seus fons propis. Actualment només pot invertir en una sola societat el 5%. Es mantindrà, però, el límit global d’inversió en participades en el 15%. El ministre de Finances va comentar que, tot i l’augment, “és una quantitat baixa en el món en el qual es mou Andorra Telecom”.

Les disposicions finals que s’introduiran a la Llei de pressupostos també permetran modificar altres legislacions. Es canviarà, per exemple, la Llei del foment del vehicle elèctric per deixar de premiar el vehicle dièsel en relació al vehicle de gasolina a l’hora de calcular la potència fiscal que determina la quota tributària de la taxa.

També es modificarà la Llei de l’impost general indirecte (IGI) per considerar com a no subjecte a l’impost les transmissions mortis causa de béns immobles afectes a l’activitat d’arrendament o de promoció, urbanització, construcció o rehabilitació d’edificacions. Així s’equipara el tracte fiscal a les mateixes operacions per l’impost de transmissions patrimonials (ITP).

Per últim, s’introduirà una taxa de 50 euros pel dipòsit de comptes únicament efectiva si s’efectua de forma presencial (format paper). Els dos primers anys la taxa tindrà una bonificació del 50 i 25%, respectivament.

tracking