Rebutgen renovar el permís de residència per no viure al país durant dos anys

L’home va estar a fora i no va treballar perquè es trobava pres al centre penitenciari de Lleida

Rebutgen renovar el permís de residència per no viure al país durant dos anysARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior (TS) ha desestimat el recurs d’un home que va ser empresonat a Lleida i que reclamava que se li renovés l’autorització de residència i treball un cop va sortir del centre penitenciari. D’aquesta manera, els magistrats confirmen la sentència del Tribunal de Batlles, que va desestimar la sol·licitud de regularització d’aquest tràmit perquè l’afectat no va residir ni treballar de manera “permanent” ni “efectiva” al Principat durant tot el període de vigència de la seva última autorització, que va ser vàlida del 15 de gener del 2015 fins al 15 de gener del 2017. L’home va sortir del centre penitenciari el juny de l’any passat i va demanar que li expedissin un nou carnet.

Etiquetes:

El Govern va apel·lar als articles 52 i 53 de la Llei qualificada d’Immigració, que estipula que “per obtenir la renovació d’immigració que autoritza a treballar, la persona que n’és titular ha d’haver exercit una activitat professional de manera permanent i efectiva” a partir de la data en què s’atorga el carnet. Segons la legislació, el fet que l’home estigués empresonat fora d’Andorra no és considerat com un aspecte que en podia justificar la seva absència ni que es pot computar a efectes de residència, si bé hi ha altres casos que la llei sí que contempla, com podrien ser unes vacances, tractaments mèdics o estades de formació.

Durant el procés judicial, que es va fer per via administrativa, l’afectat també va al·legar que no va poder anar al Servei d’Immigració per fer els tràmits corresponents per renovar la targeta de residència per una causa de “força major”, però l’executiu li va respondre que el fet de complir una pena privativa no era suficient per considerar-ho el motiu per no poder anar a renovar el permís. De fet, el Govern va assegurar que va desestimar la sol·licitud per “l’incompliment” dels requisits i els criteris “essencials” que permeten regularitzar les autoritzacions d’immigració.

La primera denegació es va produir el 14 de novembre de l’any passat, deu mesos després que la targeta de residència caduqués. L’home va presentar la sol·licitud el 31 de maig del 2017, quan la targeta estava caducada, però quan encara tenia temps per demanar la renovació, ja que la legislació permet al titular d’una autorització de residència i treball esgotada demanar-ne la seva renovació si fa menys d’un any que ho hauria d’haver fet. L’afectat havia estat titular d’una autorització de treball fronterer del 1989 al 2012, quan ja va obtenir una autorització de residència i treball.

tracking