eportatge

Emular Monet

Caldea, amb la col·laboració del Museu Thyssen, va organitzar ahir al matí un taller de pintura a l’aire lliure per a infants, que van aprendre tècniques per elaborar un quadre. Els més petits van desafiar les baixes temperatures per aprendre noves tècniques.

Emular MonetEnric Revuelta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estimular la creativitat, fomentar la imaginació i aprendre tècniques per pintar un quadre al bell mig del carrer, emulant així la filosofia de treball dels impressionistes. Amb aquests objectius es va organitzar ahir el taller de dibuix adreçat a nens i nenes organitzat per Caldea i amb la col·laboració del Museu Thyssen, i que va coincidir amb l’Andorra Shopping Festival. Malgrat les baixes temperatures, els infants van desafiar el fred i no van perdre el pols a l’hora d’atrevir-se a agafar el pinzell.

La Martina, d’onze anys i estudiant del Lycée, va dibuixar una espelma dins d’una habitació, i amb una dosi de paciència i detallisme va aconseguir plasmar l’efecte del llum i les ombres en una habitació fosca. “M’agrada molt pintar dibuixos simples com els que surten a la televisió i després donar-los la forma de les tres dimensions”, explicava la dibuixant, que destina una bona part de les hores lliures que té a casa davant del llenç. Assegura que agafa el pinzell des de ben petita i que ja ha visitat uns quants museus com el mateix Thyssen, el Museo del Prado o el Louvre, on va quedar “impactada” pel quadre de la Mona Lisa. “Sempre et segueix”, deia la Martina, que té a Leonardo Da Vinci i Pablo Picasso com els seus autors preferits.

La seva mare, la Rosa Mari, explicava que intenten portar sovint els seus fills al taller de creativitat que organitza el Museu Thyssen el primer dissabte de cada mes. “Sempre que podem els portem aquí i a exposicions perquè vagin assolint coneixements i sensibilitats”, afirmava la Rosa Mari, que considera que aquests tallers i les exposicions en diferents espais serveixen per “estimular” els més petits.

El taller es va organitzar en el marc del concurs nacional que han posat en marxa des de fa unes setmanes Caldea, amb la col·laboració del ministeri d’Educació i del Museu Thyssen. Està adreçat a tots els nens i nenes de 3 a 10 anys dels tres sistemes educatius del país i el leitmotiv del certamen és el mateix centre termolúdic. La coordinadora del Museu Thyssen, Marta Cudinach, explica que s’han repartit làmines als alumnes perquè pintin l’edifici arquitectònic del centre o algun aspecte relacionat amb l’aigua amb llibertat de tècnica. Segons Cudinach, es va considerar oportú organitzar aquest certamen per potenciar les habilitats creatives dels nens en veure que la majoria de dibuixos que realitzen acostumen a estar relacionats amb el centre termolúdic. “Quan els nens dibuixen, fan alguna cosa de Caldea”, diu Cudinach, que creu que la iniciativa d’organitzar aquest concurs és “important” a nivell de país. A hores d’ara, el Museu Thyssen ja ha rebut una cinquantena de dibuixos, que s’arxivaran en un arxiu digital. Quan s’acabi l’edició, un jurat es reunirà per premiar les obres i es lliuraran distincions en diferents categories.

En el taller d’ahir, però, es va donar molta llibertat als nens per pintar el que volguessin, ja que segons l’organització, el més important era plasmar les idees del moment, dins d’un espai al car­rer habilitat expressament per als nens, que no van haver de preocupar-se per embrutar el terra. “En l’àmbit de l’art no has de posar límits. El tema és Caldea però hi ha moltes maneres de veure Caldea”, assegura Cudinach.

tracking