Mor per hipotèrmia un home trobat a la frontera francesa

La Batllia investiga els fets i mira de concretar la identitat i la nacionalitat de la víctima, que va traspassar a l’hospital de Meritxell

Mor per hipotèrmia un home trobat a la frontera francesaARXIU

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home va morir dilluns passat per hipotèrmia després de ser rescatat prop de la frontera francoandorrana. Segons va informar la ràdio francesa France Bleu Roussillon, la víctima va traspassar un cop traslladada a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. L’home va ser detectat amb vida pels bombers del Principat poc després de les dotze de la nit de diumenge a dilluns i va ser ingressat al centre hospitalari escaldenc, on va morir tres hores més tard, encara de matinada.

Existeixen divergències sobre el punt exacte en què va ser trobat l’home. Fonts de la policia andorrana consultades pel Diari expliquen que la víctima va ser rescatada en territori francès, mentre que fonts del grup d’alta muntanya de la gendarmeria d’Oceja diuen que l’home hauria estat trobat en territori andorrà. En qualsevol cas, des de la policia del Principat s’especifica que s’està col·laborant amb el cos del país gal per mirar d’obtenir més informació amb la finalitat d’esclarir les circumstàncies de la mort de l’home.

De fet, el cas es troba a hores d’ara judicialitzat i és la Batllia qui porta el dossier de la investigació per conèixer les circumstàncies en què es va produir el traspàs. El procés de reconeixement de la víctima pot trigar encara un temps, ja que en el moment de la descoberta del cos no se’n va poder determinar ni la identitat, ni la nacionalitat ni l’edat. Quan va ser detectat, segons la policia, no portava cap tipus de documentació a sobre. Es desconeix per ara si la víctima era un excursionista que s’hauria perdut a la muntanya o un presumpte contrabandista que intentava passar tabac de forma il·lícita.

Els fets es van produir el cap de setmana passat, coincidint amb un descens important de les temperatures a cotes altes, que a més van deixar nevades importants. A més, des del servei meteorològic de França també es va avisar de l’onada de fred i fins i tot es va activar l’alerta en diferents departaments, entre els quals el dels Pirineus Orientals, per possibles precipitacions en forma de neu. Per a les pròximes hores, segons el mateix servei meteorològic també s’esperen temperatures mínimes prop de la frontera francoandorrana que seran inferiors als zero graus.

DECOMISSATS CENT CARTRONS DE TABAC

Els gendarmes del grup d’alta muntanya d’Oceja, a la comuna de Porta, van interceptar dilluns passat un total de 100 cartrons de tabac dins d’una motxilla que es trobava coberta per la neu. Segons France Bleu Roussillon, els agents estaven duent a terme una batuda relacionada amb la investigació de l’home mort per hipotèrmia a Andorra quan van interposar-se pel camí amb possibles contrabandistes. Els presumptes passadors de cigar­retes van girar cua i van aconseguir escapar-se de les autoritats franceses i van marxar en direcció a Andorra. Després de verificar la zona, la gendarmeria va veure la motxilla que portarien els presumptes contrabandistes.

tracking