TURISME

L'ocupació hotelera “fregarà gairebé el ple” durant el pont de Tots Sants

Mobilitat estima que es produirà una entrada de 50.000 vehicles, el 60% d’ells des del sud

L'ocupació hotelera “fregarà gairebé el ple” durant el pont de Tots SantsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotelers preveuen que durant el pont de Tots Sants, de l’1 al 3 de novembre, les ocupacions als establiments hotelers fregaran el ple. Segons dades facilitades per la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), l’ocupació mitjana a tot el país estarà al voltant al 82%, tot i que les xifres encara no estan tancades, ja que es troben supeditades a les arribades d’última hora, una part important. “La situació és molt bona en aquests moments, amb les dades que tenim creiem que es fregarà gairebé el ple”, van afirmar des de la UHA, que consideren que divendres 2 serà el dia amb més ocupació. La UHA va manifestar que “les ocupacions són molt altes”, tot i que no són comparables amb les de l’any passat, ja que el dia 1 de novembre del 2017 va caure en dimecres.

D’entre les parròquies del país amb més ocupació les nits de l’1, el 2 i el 3 de novembre, Escaldes-Engordany serà la que omplirà més els seus hotels amb un 91%. Andorra la Vella arribarà a una ocupació del 84%. Les dues par­ròquies centrals segueixen sent les que tenen un percentatge més alt d’ocupació. D’altra banda, les valls del nord, que conformen les parròquies de la Massana i Ordino, ompliran els seus establiments hotelers en un 81%, mentre que les valls d’Orient, nomenclatura que engloba Canillo, Encamp i el Pas de la Casa, arribarà al 73%. Finalment, els hotels de Sant Julià de Lòria també romandran plens en un 73%.

Previsió condicionada al temps

El cap de Mobilitat, Jaume Bonell, va afirmar que, de cara al pont de Tots Sants, s’ha fet una previsió d’uns 50.000 vehicles que entraran al Principat, una xifra “condicionada a la meteorologia”. Els càlculs fets per Mobilitat asseguren que la majoria de visitants, un 60%, entraran al país per la frontera hispanoandorrana, mentre que la resta ho faran pel nord del Principat.

Bonell manifesta que a Mobilitat “preveiem complicacions de trànsit divendres perquè a Andor­ra és feiner i els sector econòmic estarà en funcionament. Afegit amb els visitants pot generar conflictes de trànsit”. Bonell afirma que no hi ha cap dispositiu preparat, ja que es mantenen pendents de l’evolució de les previsions meteorològiques. Quant a la sortida, s’espera que sigui esglaonada durant el diumenge.

tracking