meteorologia

Gruixos de fins a 50 centímetres de neu a les pistes d'esquí

Gruixos de fins a 50 centímetres de neu a les pistes d'esquíTWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí han rebut amb gran satisfacció les primeres nevades de l’any. Si bé no està previst avançar la temporada d’hivern malgrat les importants precipitacions dels últims dies, instal·lacions com Grandvalira ja compten amb entre 30 i 50 centímetres de neu en alguns indrets com ara Grau Roig, segons va informar ahir el domini a través del seu compte de Twitter. Per la seva banda, Vallnord, que també compta amb bons gruixos de neu, es mostrava expectant davant dels nous auguris de precipitacions.

Segons indica el servei de meteorologia, en les pròximes hores es poden produir més nevades a les parròquies altes, sobretot a partir d’aquesta nit. De fet, per avui la cota de neu se situarà als 1.800 metres, mentre que demà baixarà fins als 1.500. Des del servei recorden que no hi ha perill per a la població en general, però demanen precaució a l’hora de realitzar activitats a la muntanya i al mateix recomanen fer un seguiment de la previsió meteorològica de manera constant.

D’altra banda, la neu que ha caigut les últimes hores ha comportat que s’obligui a circular amb equipaments especials en diferents punts de la xarxa viària del Principat. Ahir a la tarda, era obligatori l’ús de rodes d’hivern o de cadenes a la CG-2, a partir de Soldeu, en direcció al Port d’Envalira i al Pas de la Casa, i també per accedir a França. Ahir també es va restringir l’accés als camions de més de 19 tones al coll de Pimorent, a la RN-320, a França. Des del servei de Mobilitat es recomana conduir amb precaució, portar els equipaments adequats per circular davant de possibles nevades i seguir l’evolució de la previsió meteorològica amb periodicitat. Les fortes precipitacions de les últimes hores també van obligar a suspendre la celebració de la castanyada al Pas de la Casa que estava prevista per ahir al vespre.

tracking