infraestructures

Admès a tràmit el recurs d'una de les propietàries del telecabina d'Arinsal

La Batllia accepta la demanda contra el comú de la Massana, que va fer efectiva la cessió del giny

Admès a tràmit el recurs d'una de les propietàries del telecabina d'Arinsal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia ha admès a tràmit el recurs presentat per Montserrat Badia, una de les dues propietàries del telecabina d’Arinsal, que és contrària a la decisió del comú de la Massana de fer efectiva la cessió del giny. La demandant va decidir fer el pas de portar el cas a la justícia després que la corporació va desestimar el passat mes de juny el seu recurs administratiu. L’avís de l’admissió a tràmit es va publicar ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).

Arran del litigi que mantenen les dues famílies propietàries de la instal·lació, que provoca que no es pugui signar un nou contracte d’arrendament, el comú va decidir aplicar l’altra clàusula que estipulava l’acord signat el 1997, que preveia que el comú massanenc passi a tenir en propietat la instal·lació. El pacte va expirar el passat mes de gener.

Davant de la decisió de la Batllia, el cònsol major de la Massana, David Baró, va defensar l’actuació del comú durant tot el procés i va assegurar que l’ens “es mostra ferm amb la voluntat de defensar la legalitat de la resolució al Consell de Comú, que avalava la procedència del requeriment de cessió”.

Baró va deixar en mans de la justícia la resolució del cas, que s’ha tramitat per via administrativa. De totes maneres, l’ens comunal ja va manifestar a l’estiu que no tem que el litigi pel telecabina afecti el funcionament de la instal·lació que enllaça el poble d’Arinsal amb l’estació d’esquí durant aquest hivern. De fet, aquest nou capítol dins del cas del litigi del giny té lloc a falta de poques setmanes per a l’inici de la temporada d’esquí a l’estació.

Amb la decisió de no renovar el lloguer, el comú massanenc deixarà de pagar per aquest concepte. De fet, el mecanisme de l’arrendament durant 20 anys va ser la fórmula escollida perquè des del comú es va considerar que a la pràctica equivaldria a la inversió realitzada inicialment per la família propietària de la instal·lació d’Arinsal.

220.000 EUROS PER REPARAR ELS DANYS DE LES ESLLEVISSADES I PREVENIR DESPRENIMENTS

El comú de la Massana, a través de diferents edictes al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), ha adjudicat les obres d’urgència per reparar els danys provocats per les esllavissades a causa de les pluges del passat estiu. A més, per evitar que es repeteixin casos com els del mes d’agost passat, l’organisme va atorgar a diferents empreses actuacions de prevenció en zones com la del Salze, la carretera de les Escoles o el tram final del carrer del Través. Segons l’edicte al BOPA, els treballs urgents per restablir els desperfectes ascendeixen a 135.300 euros, mentre que la resta d’obres de prevenció ascendiran a uns 83.697 euros. El cònsol major de la Massana, David Baró, va afirmar que les obres es pagaran a través del romanent de tresoreria del comú, i que per tant no es generarà deute. Es preveu que dins dels treballs de prevenció s’habilitin noves reixes i habilitar nous forats de desguàs per facilitar l’absorció de l’aigua. Les partides adjudicades ja es van preveure poc després de les pluges, però a efectes formals calia fer constar aquesta partida imprevista dins del projecte de pressupost de l’ens comunal.

tracking