x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell General

Una comissió regularà els preus mínims del tabac

El pressupost del 2019 preveu un superàvit de gestió de 235.316,60 euros
Jordi Cinca a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres

Jordi Cinca a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres

Jordi Cinca a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres

SFGA/JAViladot
Actualitzada 31/10/2018 a les 18:57
El Consell de Ministres ha aprovat el projecte de llei de regulació de l’establiment de preus mínims de venda dels productes del tabac. El text preveu la creació d’una comissió que proposarà el llistat de preus mínims de cada marca de tabac tenint en compte el diferencial amb els països veïns. Aquesta comissió estarà formada per representants del Govern, dels fabricants de tabac i dels comerciants. El llistat de preus mínims s’haurà d’establir per unanimitat i ser trames i a Govern per a la seva aprovació. A l’hora d’establir els preus mínims, hauran de tenir en compte la preservació d’un marge competitiu en tots els productes en relació amb el país veí amb qui sigui menor el diferencial de preu. D’aquesta manera, es vol garantir la competitivitat del sector, però evitar una rebaixa accentuada dels preus que perjudiqui els marges comercials. Es preveu la modificació dels preus quan es produeixi un augment de preu en el país veí en el qual hi hagi el diferencial més baix.
El ministre de Finances, Jordi Cinca, també ha avançat les grans xifres del projecte de llei del pressupost del 2019, que preveu uns ingressos de 444.771.051,15 euros i unes despeses de 457.908.499 euros. El superàvit de gestió previst és de 235.316,60 euros. Un cop sumades les despeses financeres, el dèficit de caixa previst és de 13.137.448,68, reduint aquesta xifra gairebé un 49% respecte del 2018.

El projecte de llei del pressupost del 2019 aprovat pel Consell de Ministres, ha entrat a tràmit parlamentari aquest dimecres. Cinca ha afirmat que es tracta del pressupost que preveu un dèficit més baix de tot el mandat demòcrata, situant-se en 13,13 milions d’euros.

 
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts