justícia

Espot creu que Bellocq no va defensar un advocat processat

Diu que els drets dels menors estan ben coberts per la fiscalia i el raonador

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va defensar ahir la degana del Col·legi d’Advocats, Sophie Bellocq, arran del discurs que va fer la lletrada amb motiu de la tradicional cerimònia de la toga. Espot va explicar que les declaracions de Bellocq no anaven destinades a “defensar” l’actuació “concreta” d’un advocat que pugui estar “eventualment” processat, en referència al cas de dos lletrats que han estat imputats per un presumpte blanqueig d’una prima que haurien rebut d’una trama veneçolana que hauria espoliat dos mil milions de dòlars de la petroliera Pdvsa.

En declaracions posteriors a la Comissió Nacional de l’Habitatge, Espot va afirmar que Bellocq “no va dir que hi havia advocats processats que no ho haurien d’estar”, i que més aviat va fer un discurs “general” en el sentit que els lletrats “estan sotmesos a la justícia” i que no són “immunes”. El titular de Justícia va compartir la visió de la degana dels advocats i va considerar que els representants, com els ciutadans, “han de respondre pels fets penals que puguin cometre”. Al mateix temps, Espot creu que els lletrats tenen un “rol especial i específic” en una societat de “garantia i de drets” i que, per tant, també s’ha de ser “molt curós a l’hora d’adoptar decisions judicials que puguin anar en contra d’un d’aquests advocats”.

Recursos suficients

D’altra banda, el titular d’Afers Socials, Justícia i Interior va defensar que els drets dels menors estan ben defensats tant pel Raonador del Ciutadà com per la Fiscalia. Preguntat per si s’havia de crear una figura de defensa del menor, com va proposar Bellocq, Espot va dir que “amb el ministeri fiscal i el Raonador del Ciutadà els drets dels nostres menors estan perfectament garantits”. En tot cas, va deixar la porta oberta a poder “reforçar aquesta atenció” que poden “aportar” les institucions, tot i que també va voler deixar clar que li correspon al ministeri fiscal decidir si un dels fiscals adjunts han d’estar “específicament orientats, formats o dedicats a la defensa dels menors”. En aquest sentit, Espot va afirmar que el Govern “no hi pot interferir”.

Espot va assegurar que les dos instàncies que vetllen pels drets dels menors són les “dues potes” que vetllen pels drets i la defensa dels menors d’edat. A més, el candidat de DA va explicar que també s’han atorgat competències “concretes i importants” al Raonador del Ciutadà perquè pugui incidir en la defensa dels menors.

Espot creu que Bellocq no va defensar un advocat processat

tracking