x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
política

López acusa DA de voler “guanyar vots castigant els funcionaris”

Actualitzada 30/10/2018 a les 06:59
El president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, considera que Democràtes per Andor­ra (DA) “vol utilitzar el projecte de llei de reforma de la funció pública per guanyar vots entre una part de l’empresariat i en treballadors del sector privat”. Per a López, “políticament fa la sensació” que DA pretén “guanyar vots castigant els funcionaris”. En aquest sentit, el líder socialdemòcrata va as­senyalar que s’equivoca “qui pensa que si els va pitjor als funcionaris a ell li anirà millor”. “S’ha demostrat que és justament el contrari”, va argumentar, perquè “a tot arreu el treballador públic sempre està lleugerament per sobre del treballador privat”. “Quan baixen al funcionari, immediatament el seu sostre [de l’empleat privat] també està baixant”, va considerar.
En declaracions al Diari, el president del PS va voler posar l’accent en el fet què “DA fa servir aquest joc, que és un joc molt perillós”. El partit taronja, va insistir, “juga a guanyar vots amb el descontentament social i laboral”. En aquest sentit, López va manifestar la seva preocupació pel fet que “el 80% de la funció pública està molt descontenta amb el fons, la forma i el llenguatge empleat per DA cap a ells”. Una idea que va compartir el conseller general d’Independents de la Massana, Carles Naudi, que va apuntar que l’amenaça de vaga per part del funcionariat “és un termòmetre clar que el Govern no ho fa bé”. “A partir del moment en què la funció pública es vol manifestar, és que alguna cosa no està bé”, va assegurar. Naudi, però, va deixar clar que no és “partidari que es facin vagues”.


Reforma de “marquèting”

Pel que fa al projecte de llei de reforma de la funció pública, el conseller general de la Massana va acusar DA “d’improvisar”. “És màrqueting dir que reformen la funció pública”, va afegir-hi, alhora que recordava que “l’efecte és que tothom està enfadat, tant els treballadors privats com els públics”. Precisament, per a Carles Naudi “s’ha posat de manifest que no hi ha un pla estratègic i que s’amaguen moltes coses”. Per exemple, “com es farien les oposicions”.
Per aquest motiu, Naudi va posar en relleu la necessitat “de fer la reforma de la funció pública, però ho hem de fer bé”. “Llavors, demanem una taula on puguem treballar sindicats i polítics junts, però no de la manera en què Democràtes per Andorra ho fa sempre, de tirar pel dret i imposar les coses”, va assenyalar.

El conseller massanenc va voler deixar clar que “la reforma és necessària”, si bé va insistir que caldria desenvolupar “un estudi d’impacte”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts