Mercat immobiliari

La Comissió Nacional de l'Habitatge treballa en un registre de pisos buits

El Raonador del Ciutadà reclama un índex de refèrencia per al preu del lloguer

Primera reunió de la Comissió Nacional de l'Habitatge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En la seva primera reunió, celebrada aquest matí a l'edifici administratiu de Govern, la Comissió Nacional de l'Habitatge ha acordat realitzar un registre dels habitatges buits i un estudi sobre la situació del mercat de lloguer. El Col·legi de professional d'agents i gestors immobiliaris d'Andorra (Agia) i el departament d'Estadística són els encarregats ja treballen en el recull d'aquestes dades. "Ens falten dades reals del mercat. S'ha acordat una mena de fórmula perquè els comuns puguin fer arribar les dades de les quals disposen", ha indicat VíctorFilloy, gerent de l'ACODA, l'Associació de contractistes d'obra d'Andorra, en referència als preus del lloguer i al nombre d'habitatges buits que hi ha a cada parròquia. "Un cop disposem d'aquestes dades podrem afinar molt més les polítiques d'habitatge i establir una autèntica estratègia nacional", ha afirmat el ministre d'Interior, Justícia i Afers Socials, Xavier Espot.

Per la seva banda, el Raonador del Ciutadà ha proposat realitzar un índex de referència del lloguer per "fer entendre alspropietarisi a la majoria de promotors iimmobiliàriesquin és el preu raonable".

La comissió està formada per diferents agents implicats en la problemàtica de l'habitatge,com arepresentants dels comuns, de Govern, del sectorimmobiliarii entitats com Càritas. La taula serà de caràcter permanent i elmes vinenthi haurà una segona reunió de treball.

tracking