Política

Susanna Vela afirma que DA és més de dretes que Liberals

La primera secretària del PS destaca que no es pot considerar SDP una formació d’esquerres pel que fan al Consell

Susanna Vela afirma que DA és més de dretes que Liberals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera secretària del Partit Socialdemòcrata assegura que Liberals no és una formació de dretes. Susanna Vela situa Demòcrates per Andorra en aquest espai ideològic i manifesta sobre el partit que lidera Jordi Gallardo que “no els considero aquest conservadorisme tant de dretes que és el que penso que són tant DA com el grup que lidera el se-nyor Pintat”, i argumenta que els taronja durant tots aquests anys no poden fer creure “que no té res a veure amb una sèrie de persones quan a les passades eleccions anaven junts”.

Vela precisa que DA va integrar persones “que venien d’entorns socialdemòcrates per dir-ho d’alguna manera però sempre han sigut els mateixos, persones similars, de pensaments similars que potser per qüestions d’interessos van estar separats i tot de cop s’uneixen”. Un comportament que considera “una capacitat extraordinària, perquè jo seria incapaç de fer-ho, com un camaleó s’han posat aquí però sempre ens els trobem en aquest marc més conservador de dretes”. Respecte a la sintonia ideològica entre Liberals, amb qui el PS ha fet un pacte de llistes territorials, i Josep Pintat perquè aquesta legislatura anaven junts a les eleccions, la política del PS afirma que “no els defensaré jo ara, però no són els mateixos del grup quan van guanyar les eleccions, no són les mateixes persones i entenc que tampoc no pensen de la mateixa manera” i insisteix que als liberals amb els quals han fet l’aliança per les candidatures parroquials “hi ha les persones que se’n van anar, i Liberals no té per què ser conservador”.

Per això, Susanna Vela estima que si finalment es presenta a les eleccions de la primavera una llista de la tercera via liderada per Josep Pintat “dividirà l’electorat conservador i es barallen pels mateixos vots que DA”. La primera secretària socialdemòcrata no veu espai per al projecte de la tercera via perquè seria “una candidatura encara més a la dreta? No sé, penso que a Andorra no ens podem permetre aquests tipus de posició, a més no sabem quines són les seves propostes més enllà del tema de la UE i d’aferrar-se a aturar absolutament les negociacions”, i descriu aquesta llista com un “encorament a la dreta i sense ganes que Andorra despegui i que s’integri al marc europeu”.

LA INFLUÈNCIA D’SDP

La divisió del vot que pugui tenir per al PS que SDP faci llistes no la veu Vela perquè comparteixen l’espectre ideològic. “Considerar SDP d’esquerres és considerar-la molt”, remarca la primera secretària, que situa la formació de Jaume Bartumeu “en aquest espai de centre que no és ni una cosa ni una altra, sobretot ho dic per les decisions que s’han pres aquests anys al Consell”. I asse-nyala que s’ha de veure quines llistes presenta SDP, “però al nostre electorat ja li explicarem que vol dir polítiques progressistes, que són les que hem vingut intentant fer tots aquests anys des del Consell amb el que ens han deixat”. Susanna Vela admet que SDP va restar vots al PS quan es va escindir la formació, “que és el que passarà amb els Liberals”, però al·lega que la ciutadania ha de ser “suficientment intel·ligent per veure que una cosa és un discurs acadèmic que queda molt bé i el que passa en el dia a dia, ha pres posicions molt ancorades segons com en el centredreta”.

Susanna Vela afirma que DA és més de dretes que Liberals

tracking