Reportatge

La caminada contra el càncer desafia el fred

Mig miler de persones van participar ahir en la cinquena caminada contra el càncer, que va vendre 1.280 samarretes i va aconseguir recaptar 6.500 euros per als malalts del país.

La caminada contra el càncer desafia el fredCarlos Gallardo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una voluntat que ni tan sols la pluja i el fred va poder aturar, recordar i ajudar els malalts del país. Sota aquesta premissa, gairebé mig centenar de persones van participar ahir al matí en la cinquena caminada contra el càncer, formant una autèntica marea vermella pels principals carrers de la capital i d’Escaldes-Engordany. El color de les samarretes que l’Associació andorrana contra el càncer (Assandca), l’organitzadora de l’esdeveniment, va vendre a tots els assistents per recaptar fons.

“S’han venut al voltant de les 1.280 samarretes, una xifra similar a la de l’any passat, i s’han aconseguit 6.500 euros per al transport de les persones que necessiten radioteràpia”, va explicar el president de l’Assandca, Josep Saravia. “L’objectiu eren les 1.500 samarretes, però no és una cosa greu, perquè el que importa és que la gent segueix participant”, va afegir. Una idea que van compartir tots els assistents. És el cas del Joan Miquel, veí de la capital, que va posar l’accent que “la pluja o la neu no pot aturar la solidaritat”. En aquest mateix sentit es va expressar la Susana, que va caminar acompanyada de la seva família. “Són vàries vegades que he participat en aquesta caminada. Paga la pena moure’s per donar visibilitat a la malaltia”, va dir. Al seu costat, la Rosa explicava que acudia a la marxa per primera vegada i que ho feia “per recordar una amiga que va morir de càncer”. “Per ella”, va subratllar, al temps que va reclamar més mitjans per tractar la malaltia al Principat.

En aquest sentit, Saravia va destacar que des de l’Assandca esperen “que surti publicat el concurs de construcció del centre de radioteràpia abans d’acabar la legislatura”. De fet, el ministre de Salut, Carles Àlvarez, que va fer part del trajecte juntament amb el ministre Xavier Espot, va avançar que “breument” es farà aquest concurs de construcció.

La caminada contra el càncer desafia el fred

tracking