Col·lectius

Sophie Bellocq defensa la professió i alerta de les amenaces

Bellocq nega que les referències estiguin limitades al ‘cas BPA’ i la divisió al Col·legi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El discurs de la degana del Col·legi d’Advocats, Sophie Bellocq, durant la tradicional cerimònia de la toga i la celebració del patró va estar íntegrament dedicat a defensar amb contundència la professió. Arrencava definint-la d’una manera planera –“l’advocat és la persona a qui vas a veure quan tens un problema”– i donava per acabat el parlament defensant-la com una professió “noble”. Atesa l’actualitat era inevitable interpretar que s’estava referint a la situació convulsa que es viu per la paralització del judici pel cas BPA. Però a preguntes dels periodistes, Bellocq va assegurar que allò que havia dit “no està limitat a la causa BPA”.

Bellocq va parlar dels perills que afronta l’advocat a nivell internacional, i també a Andorra. Va parlar d’una doble amenaça, la que afecta advocats que es veuen immersos en causes judicials en contra d’ells “quan han actuat correctament” i hi va afegir que “ho dic perquè des de fa tres anys hi ha hagut una sèrie de processaments que han acabat en arxius o en absolucions”. Però també aquella provocada pels mateixos professionals quan no respecten la llei i vulneren igualment l’Estat de dret. “Si ho he dit és perquè penso que hi ha aquests problemes”, va assenyalar la degana, però sense precisar-ne el cas concret. Tot i això, i sobre BPA, també va voler deixar clar que el Col·legi no està dividit i hi va afegir que diferències de criteri també es poden donar dintre de les mateixes defenses dels processats. Alhora va fer una crida a la calma “perquè Andorra no viu a través de l’afer BPA” i va insistir que “hi ha molts altres casos, molts altres afers que poden justificar el que acabo de dir”. Sobre la petició d’empara de l’advocat Josep Anton Silvestre, va afirmar que “no en puc parlar perquè està en curs”.

Dos nous advocats es van posar ahir la toga en un acte que es va fer especialment emotiu quan es va recordar els lletrats difunts Salvador Ramentol i Rosa Ferrer. Es va tornar a recuperar per a l’acte l’antiga sala de vistes de Casa de la Vall.

Llei de professions titulades

Bellocq va avançar que el pròxim dia 6 el consell de col·legis professionals decidirà si és suficient la proposta de Govern de donar-los més pes en les autoritzacions d’exercici per acabar amb el malestar creat per la modificació a la Llei de professions titulades.

Sophie Bellocq defensa la professió i alerta de les amenaces

tracking