Cita anual

Arrenca “l'esdeveniment més important del país”

Conxita Marsol i Toni Martí van inaugurar l’edició d’enguany de “l’esdeveniment més important del país”, segons la cònsol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 40a edició de la Fira d’Andorra la Vella ja ha donat el tret de sortida. La cònsol major de la capital del Principat, Conxita Marsol, i el cap de Govern, Toni Martí, van ser els encarregats de tallar la cinta durant la jornada d’inauguració que va tenir lloc ahir a l’estand de la parròquia central. S’espera que durant els tres dies que dura la fira, fins demà diumenge, unes 70.000 persones visitin l’espai, així com els 200 expositors distribuïts en els 12.000 metres que ocupa l’envelat del Parc Central.

Marsol va afirmar durant el seu discurs d’inauguració que és “l’esdeveniment més important del país”. “És un punt de trobada, la gent el té apuntat a l’agenda cada any”, va afirmar la cònsol, que va mostrar la seva satisfacció per seguir celebrant-la any rere any. “Estem contents de continuar organitzant aquesta fira i que s’hagi consolidat d’aquesta manera”, va assenyalar, alhora que posava de manifest la satisfacció dels expositors, que “repeteixen perquè veuen que és positiu en tots els aspectes”. “La fira té vida per 40 anys més com a mínim”, va sentenciar la cònsol.

El cap de Govern, per la seva banda, va destacar que la fira “és un acte molt assenyalat i que hem de mirar de conservar”. Martí va recordar que aquesta serà la seva última fira com a cap de Govern, però “no com a ciutadà”. Una de les peculiaritats de la inauguració va ser la presència de la majoria dels cònsols encara vius d’Andorra la Vella per a celebrar els 40 anys de la fira i que van ser convidats per Marsol. En aquest sentit, Martí ho va trobar “molt encertat” i va considerar que la fira “és la conseqüència de molts esforços de molts mandats”.

D’entre les novetats d’enguany destaca que l’estand del comú d’Andorra la Vella donarà la benvinguda als visitants amb una gran pantalla interactiva on es podrà fer un repàs virtual a les 39 edicions anteriors mitjançant imatges. A més, s’hi duran a terme espectacles de danses urbanes dues vegades al dia.

ACTIVITATS I CONCURSOS

En alguns dels estands ubicats a l’envelat s’hi podran dur a terme diferents activitats, com ara fer-se una fotografia amb la Copa Catalunya de bàsquet a l’estand del MoraBanc Andorra, o rebre un massatge al de Caldea. La fira també compta amb taulells d’Andorra Telecom, Actua o FEDA, on se sorteja una bicicleta elèctrica entre els visitants.

A més dels 75 expositors comercials i les 52 entitats sense ànim de lucre emmarcades en la 8a Fira d’Associacions, la fira compta amb espais exteriors. Enguany s’ha potenciat l’espai de restauració amb la presència de Food Trucks i activitats lúdiques per als infants. Al llarg del passeig del riu s’ha instal·lat un mercat artesanal.

REPORTATGE

“L’aparador de tot el país” Donar a conèixer les empreses, les entitats socials, i fins i tot les tradicions gastronòmiques de tot un territori en un únic espai no és una tasca senzilla. Almenys així ho pot semblar, si bé el Miquel va afirmar que la Fira d’Andorra la Vella demostra que no és “missió impossible”. Ell va ser un dels molts visitants que ahir van passar pel recinte de la capital per conèixer “l’aparador de tot el país”. “Acabo d’arribar i ja he vist un munt de paradetes per menjar”, explicava. Unes paradetes que van fer les delícies dels amants dels productes agrícoles, i cervesers, més arrelats al Principat. Darrere una taula plena d’embotits, el Jordi, responsable de Cal Jordi de Ransol, va explicar que “ningú que visiti la fira es pot perdre el gust de la donja i de la bringuera”. “Els dos embotits més tradicionals del nostre país”, va afegir. A mesura que avançava el matí, les grans cues, però, es van començar a formar als espais de Vallnord i Grandvalira. Per a molts, el gran atractiu per acudir a la Fira. És el cas de la Florencia, que va assistir “per tercer any” per fer-se amb un forfet d’esquí. “La veritat és que venim perquè volem comprar el forfet i després aprofitem per passejar per totes les paradetes”, va reconèixer, al temps que fixava la mirada en la zona de venda de vehicles, una de les més visitades. Allà, el Jaime discutia amb la seva parella quin era el cotxe “més bonic”. “Sense dubte ens agraden tots”, va bromejar. Menys concorreguts eren els espais de les entitats socials, tot i que els expositors van coincidir en congratular-se per poder mostrar les seves activitats i alhora atreure voluntaris.

Arrenca “l'esdeveniment més important del país”

Arrenca “l'esdeveniment més important del país”

Arrenca “l'esdeveniment més important del país”

tracking