Alerta per l'augment de contraban de tabac a Perpinyà

La policia francesa escorcolla locals nocturns i en supermercats per tràfic il·lícit de cigarretes

Alerta per l'augment de contraban de tabac a PerpinyàPOLICIA FRANCESA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia francesa i els agents duaners gals alerten de l’augment del contraban de tabac a Perpi-nyà. Segons publica el portal Le Monde du Tabac, les autoritats de l’ordre van dur a terme dimarts passat diferents escorcolls en una dotzena de locals d’oci nocturn i petits supermercats de la localitat del Sud de França contra el tràfic il·lícit de cigarretes, que haurien estat importades d’Andorra.

Segons les informacions dels mitjans gals, en aquesta ciutat siutada a uns 160 quilòmetres del Principat, s’hi arriben a vendre paquets de tabac a un preu de cinc euros, molt per sota del cost real estipulat França. En una de les batudes, la policia va interceptar diferents paquets de cigarretes d’una botiga que estaven amagats a sota de la caixa enregistradora, i més tard van descobrir una furgoneta on el presumpte venedor amagava els paquets de tabac. En el moment en què van ser requisats, la policia va destacar que hi havia cartrons de tabac enrotllats amb cinta adhesiva dins de bosses de la compra amb els colors de la bandera andorrana.

Els agents van obrir diligències contra alguns locals i en alguns casos també els van notificar que hauran de tancar les portes a causa de les seves pràctiques il·lícites. En altres establiments, els policies van trobar tabac amagat a fotocopiadores, congeladors o en caixes de cervesa. De fet, en una sortida anterior, les autoritats van arribar a trobar en un punt de venda d’aliments fins a 100 cartrons i 5.000 euros en metàl·lic. A banda de l’auge en la compra-venda de cigarretes procedents del mercat il·lícit, els policies també es mostren preocupats per la compra-venda de drogues.

tracking