política

El PS critica la poca democràcia per escollir Espot

Susanna Vela creu que el ministre no ha resolt aspectes com l’habitatge

El PS critica la poca democràcia per escollir EspotFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) critica la “falta de democràcia interna” de DA a l’hora d’escollir Xavier Espot com a candidat a cap de Govern. La primera secretària del PS, Susanna Vela, no es mostra sorpresa per la decisió després dels cants de sirena al voltant del polític escaldenc des de fa mesos, tot i que critica la manera “amb la qual s’ha resolt” el procés. “Això denota poques coses a favor d’aquest partit, més enllà del que representa”, va dir Vela, que posa en dubte que Espot representi el centre de la política andorrana.

En aquest sentit, la política afirma que “potser era l’únic candidat que DA tenia” i lamenta que no s’hagin fet públics els noms d’altres candidats que haurien pogut liderar el projecte taronja ni el seu programa polític. Segons la dirigent socialdemòcrata, Espot encara té “temes pendents” al capdavant del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, com ara en aspectes relacionats amb l’habitatge, les pensions baixes de la gent gran i la qüestió de les addiccions entre alguns menors.

Vela afirma que el titular d’Afers Socials “té un seguit de temes i aspectes que necessiten solucions”, però no creu que es puguin resoldre a curt o a mitjà termini. “Hi ha una sèrie de temes que són molt importants i no s’estan resolent”, expressa Vela. D’altra banda, la primera secretària del PS creu que el candidat a cap de Govern de DA ha format part d’una “campanya mediàtica constant als mitjans de comunicació”, si bé alerta que aquest aspecte també “li pot anar en contra”.

Dubtes sobre Europa

Preguntada per les declaracions d’Espot d’alentir les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea, Vela alerta de la possibilitat que el Govern no estigui explicant tot el que està passant en el procés. “Quan ell diu que anem més amb cautela què està passant?”, es pregunta la primera secretària del PS, que va apunta al “secretisme” que hi ha dins de les files de l’executiu a l’hora d’encarar les converses amb Brussel·les. En tot cas, Vela creu que amb aquestes declaracions, Espot “potser va fer una picada d’ullet” a Josep Pintat per esgotar les opcions de teixir un pacte amb el polític lauredià, que a hores d’ara treballa amb el projecte de la tercera via. “Per a nosaltres, [Espot i Pintat] representen la dreta conservadora i no seria tan estrany arribar a aquesta via conjunta”, afirma Vela. El PS s’ha mostrat a favor d’acostar-se a Europa, però demana al Govern que faciliti més informació.

Per la seva banda, des dels liberals, que aniran plegats amb el PS a les llistes territorials, són més moderats a l’hora de valorar l’elecció d’Espot com a candidat de DA. El conseller general del partit blau, Ferran Costa, creu que seran els electors els qui hauran de “valorar” el candidat dels taronja. En tot cas, Costa fa una aposta clara per trobar “un bon acord amb la Unió Europea”, tot i quer ecorda que per arribar-hi caldrà anar amb “prudència”.

Per la seva banda, el consellergeneral d’Unió Laurediana-Independents de la Massana, Carles Naudi, es mostra respectuós amb l’elecció d’Espot, i destaca la “responsabilitat” del polític escaldenc per fer el pas endavant. “Totes les persones que es dediquen al sevei públic, ho fan amb vocació i respecte”, va dir Naudi, que creu que DA ha “copiat” el seu discurs sobre Europa. D’altra banda, Naudi recorda“la falta d’encerts” polítics duts a terme pels taronja a l’executiu.

tracking