reportatge

Jutgen un addicte que va apunyalar el seu 'camell'

Acusació d’intent d’homicidi per a un home addicte als estupefaents que va clavar unes tisores a l’abdomen i la zona lumbar de la persona que li venia la droga i a la qual devia uns 800 euros, un incident a plena llum del dia en una benzinera de Santa Coloma.

Jutgen un addicte que va apunyalar el seu 'camell'ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes de maig del 2017, un home de 39 anys addicte a la cocaïna va apunyalar amb unes tisores la persona que li venia la droga de manera habitual després d’una baralla per motius econòmics. L’incident va tenir lloc a una benzinera de Santa Coloma, a plena llum del dia, quan els dos van quedar per tractar de resoldre el deute de 800 euros que l’agressor va contraure amb la persona agredida. Prop d’un any i mig després de la baralla s’ha celebrat el judici en el qual la fiscalia sol·licita set anys de presó ferma per a l’agressor, mentre que la defensa demana 18 mesos, el mateix temps que porta internat al centre penitenciari.

Segons el relat reconstruït entre el fiscal i les dues parts durant el judici, juntament amb els testimonis, l’incident es va iniciar dos dies abans de la baralla quan l’agredit va dirigir-se a casa del seu client per a demanar-li que aquest li tornés els diners que li devia per la compra de cocaïna, quelcom que l’agressor no s’explica perquè mai li havia revelat l’adreça on residia. Un cop allà, ambdós van parlar i es van remetre a mantenir una conversa telefònica. No obstant això, l’agredit explica una versió diferent en deixar fora del seu relat tot el tema de les drogues i explicant la confrontació per la suposada venda d’un vehicle i la negativa de l’agressor a pagar una avaria.

Un parell de dies després, els dos van citar-se a la benzinera Repsol de l’avinguda Enclar de Santa Coloma. Un cop allà, ambdós van baixar del cotxe i es van començar a discutir. L’agressor, que en un principi li va demanar uns dies més fins que rebés l’ingrés dels diners necessaris per a pagar, va recriminar a l’altra part que anés a casa de la seva nòvia i que l’amenacés, ja que l’agredit li va dir que si no li pagava “aniria per la meva nòvia”, segons l’agressor. Tot seguit, aquest va marxar en direcció cap al seu cotxe, i per impedir que l’arranqués l’home agredit li va prendre les claus, segons ell mateix, per pressionar-lo. La defensa manté que la persona que li venia la droga el va agredir amb un cop de puny, incident que li va provocar un traumatisme cranial i la fractura d’una costella quan un cop a terra va rebre cops de peu del venedor. Aquest fet, que va ser negat per l’altra part, va ser una de les principals qüestions adreçades als testimonis que, en la seva majoria, no van poder veure.

Quan es va reincorporar, l’agressor va dirigir-se de nou al seu cotxe, aquest cop per agafar la meitat d’unes tisores de 7,5 cm que portava habitualment com a mitjà de defensa. Va perseguir amb l’arma qui l’havia atacat i va aprofitar una relliscada d’aquest per a agafar-lo per l’esquena i clavar-li les tisores a l’abdomen i la zona lumbar. Seguidament, quan van veure l’arma a la mà i el moviment que feia per apunyalar, treballadors i clients de la benzinera, així com dels concessionaris de la zona, es van apropar per tractar d’evitar que l’incident arribés a més. Finalment, el van poder reduir, i un cop ja no tenia les tisores a la mà, la van allunyar lluny. Arran de les ferides, l’agredit va haver d’estar tres dies ingressat a l’hospital, un d’ells a l’UCI. Els metges que han fet les investigacions pertinents determinen que la perillositat de les ferides depèn de la seva profunditat, sense aclarir si podien ser mortals.

L’agressor, que mai ha amagat l’addicció que té des de fa 20 anys, va admetre que durant aquell dia va consumir cocaïna durant el matí i la tarda. Aquest fet és important per al seu psicòleg a la presó, que durant el judici va afirmar que el consum de cocaïna provoca la desinhibició del lòbul frontal que regula la sociabilització i que podia haver provocat la seva actitud durant aquella tarda. Tant ell com altres persones que fan un seguiment de la seva situació a la presó, recomanen que se li apliqui un tractament intensiu en un hospital de dia, ja que el que ara mateix duu a terme a la presó és “insuficient”, explicant que ara és el moment idoni per a fer-ho. Uns mesos enrere l’home va patir una sobredosi de fàrmacs al centre penitenciari que el va obligar a hospitalitzar-lo. L’agressor ha assegurat que no volia matar-lo, que ell va intentar marxar diverses vegades i es va sincerar. “Necessito deixar enrere el món de les drogues”, va dir.

tracking