EFEMÈRIDE

El Consell de la Terra celebra 600 anys amb diverses activitats

Durant el 2019 hi haurà exposicions, publicacions inèdites, conferències, i jornades educatives relacionades amb aquesta efemèride

El Consell de la Terra celebra 600 anys amb diverses activitatsRubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 1419, dos senyors d'Andorra van elegir els representants de cada parròquia que, reunits un cop l'any, donaven solució a les qüestions que se'ls plantejaven. Així va néixer, fa 600 anys, el Consell de la Terra, predecessor de l'actual Consell General, òrgan legislatiu d'Andorra. Per commemorar aquesta efemèride, durant l'any vinentes durà a terme unamultitudd'activitats relacionades amb diferents àmbits,tal comha fet saber aquest matí el síndic general Vicenç Mateu, i la subsíndica, Mònica Bonell, a la presentació dels actes de celebració dels 600 anys del Consell de la Terra. L'objectiu d'aquesta trobada és divulgar la història i les institucions pròpiescom aelement de cohesió social a l'exterior iposar en valorl'estructura institucional delpaísmés enllà de l'àmbit polític.

Per aquest motiu, durant el 2019 es duran a terme diverses trobades culturals, com un cicle de conferències sobre la democràcia, exposicions, un concert de música del segle XV, activitats en l'àmbit educatiu, i la publicació d'un llibre commemoratiu, entre d'altres. Així mateix, també es realitzarà una jornada andorrana a la Universitat catalana d'Estiu sobre parlamentaris, i un Congrés de la Comissió Internacional d'Història Parlamentària, queescelebrarà del 16 al 18 de juliol al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, onhiassistiran prop de 150 experts d'arreu del món. En el marc d'aquesta celebració, durant aquest estiu s'ha atorgat el primer Ajut Consell de la Terra, destinat a l'elaboració d'una tesi doctoral, a Andreu Paneque, gràcies al conveni de col·laboració entre l'Institut d'Estudis Andorrans i el Centre d'Estudis Històrics i Polítics.

tracking