Una escaladora del país en estat greu en caure de vint metres

La dona es va precipitar uns 20 metres en una paret del baix Pallars i està ingressada a l’hospital de la Vall d’Hebron

Una escaladora del país en estat greu en caure de vint metres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els bombers de la Generalitat van rebre l’avís de l’accident diumenge a dos quarts de vuit del vespre. La localització era a la via de Collegats, al baix Pallars, i a la paret anomenada del Pessó. S’hi van activar efectius dels GRAE (grup d’actuacions especials) de diverses casernes d’arreu del territori per assistir la ferida, que havia caigut d’uns 20 metres després que la paret es trenqués, segons el que va explicar la persona que va alertar sobre l’accident al cos de salvament.

Els bombers van poder accedir fins a l’indret on estava la dona fent ràpel i allà van comprovar que el seu estat era greu. Presentava diversos traumatismes, contusions i perdia sang, segons van informar. L’estat de la ferida aconsellava un trasllat ràpid fins a un centre hospitalari i per això es va demanar la col·laboració als bombers d’Andorra, ja que s’hi podien desplaçar amb un helicòpter que pot volar de nit. Era l’aparell amb aquesta prestació més proper al lloc de l’accident. Segons van informar els bombers d’Andorra, van rebre l’avís de la central d’emergències de la demarcació de Lleida a dos quarts de deu de la nit i fins al lloc de l’accident s’hi van desplaçar l’helicòpter amb dos efectius del grup de rescat de muntanya. Un cop allà els bombers catalans ja havien desplaçat fins a la zona on es podia aturar l’helicòpter la ferida –la van pujar de nou fins al cim instal·lant cordes– i l’havien immobilitzada. Així que la funció dels andorrans va ser la del trasllat fins a l’hospital Vall d’Hebron.

Des del centre sanitari català únicament van assenyalar, respecte de l’estat de la ferida, que seguia ingressada en situació “estable”. Segons van explicar fonts dels bombers de la Generalitat sobre l’accident, la dona hauria patit diversos cops en la caiguda i presentava diferents traumatismes i contusions, així com una ferida sagnant al cap.

En el rescat hi van participar un total de sis dotacions de bombers i a banda dels especialistes catalans, també es van activar els bombers del Principat i els de la Vall d’Aran.

Una escaladora del país en estat greu en caure de vint metres

tracking