Medi ambient

Acord perquè els governs apostin pel turisme sostenible

L’assemblea de la francofonia buscarà solucions que beneficiïn el sector

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La XXI Assemblea Regional Europa de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) va començar ahir al Centre de Congressos de la capital els treballs per adoptar una resolució que conscienciï els governs i els parlaments sobre el turisme sostenible i els avantatges que aporta al sector, així ho va explicar la consellera general i presidenta de la secció andorrana de l’APF, Patrícia Riberaygua, que també va comentar l’èxit de la reunió, que compta amb 20 seccions representatives de parlaments nacionals i regionals de tota Europa. “Demà [per avui] aprovarem una resolució on es presentarà el que hem estat treballant i on volem incidir en els nostres governs i parlaments per continuar desenvolupant la fita del turisme sostenible i per donar algunes solucions”. La primera sessió va tractar el turisme sostenible als països del món francòfon: factor de desenvolupament econòmic, mediambiental i sociocultural.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va intervenir per explicar que l’objectiu és que els camps de neu siguin el més sostenible possible seguint l’exemple d’Arcalís. “Totes les estacions d’esquí van signar el compromís amb el paisatge, on es feien accions de sensibilització i on cada vegada més es treballa per millorar la sostenibilitat”. La ministra també va afegir que “els equipaments d’infraestructures energètiques renovables que tenim previstos, van associats a territoris propers a les estacions d’esquí i esperem que quan els desenvolupem, puguem treballar amb elles igual com s’ha fet amb Arcalís, que a més, ha contribuït a projectar imatge positiva més enllà de les nostres fronteres”.

El síndic general, Vicenç Mateu, va ser l’encarregat d’inaugurar l’acte i es va referir a la importància que ha tingut per al país “mantenir l’equilibri”. “Crec que és la nostra essència i ens ha permès perdurar durant tants segles”. Per emfatitzar-ho, Mateu va recordar que “som els únics que podem pertànyer a la francofonia i a les cimeres iberoamericanes”.

Entre els assistents hi havia el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, que va destacar la necessitat de “desenvolupar un model de turisme integral, basat en la sostenibilitat econòmica, social i ambiental de l’activitat turística que contribueixi a la projecció cultural del país i que ofereixi un alt valor afegit”.

Acord perquè els governs apostin pel turisme sostenible

tracking