política

Bartumeu garanteix que SDP farà llista nacional i parroquials

El president del partit busca concórrer a les territorials en “convergència” amb independents

Bartumeu garanteix que SDP farà llista nacional i parroquials

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaume Bartumeu, president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), assegura que la seva formació presentarà llista nacional a les eleccions generals i que encara estudien com ho faran a la territorial. Segons va explicar ahir a la sortida del Consell Nacional del partit, Bartumeu no descarta que es presenti en “convergència” amb altres entitats o plataformes amb qui comparteixin programa. “Anirem a la llista nacional com a progressistes, i pot ser que ens acompanyi algun independent que estigui d’acord amb el programa. Per altra banda, a la territorial estem disposats a fer convergències amb altres persones o plataformes que vulguin defensar el territori encara que no sigui amb les nostres sigles. En aquest cas, no demanem ni exigim l’etiqueta d’SDP”. El president del partit va aprofitar l’ocasió per enviar un missatge al PS, formació amb qui descarta formar cap coalició parroquial pel seu acord amb el partit Liberal. “Amb gent que té aquesta conducta erràtica, difícilment ens podem plantejar fer un acord”, i diu que “la ciutadania l’ha vist amb sorpresa, incomprensió, i podria ser que on es volia sumar, al final s’acabi restant”.

Respecte a la incidència que pugui tenir el pacte en els resultats electorals d’SDP, Bartumeu rebutja que els perjudiqui, sinó “tot el contrari, perquè deixa clara la posició del partit a l’escenari polític. Som el centreesquerra progressista, i nosaltres no fem aliances per tenir llocs de representació, sinó convergències sobre programa per redreçar i fer progressar el país”.

Una de les incògnites que segueix sense aclarir és si serà el candidat a cap de Govern, però assegura que la gent li demana que ho faci. “Cada vegada m’ho diuen més persones preocupades per la proximitat de les eleccions”. En aquest sentit, el cap de setmana vinent estarà a la Fira d’Andorra la Vella i a la del bestiar per “mantenir un intens dia de converses amb la ciutadania”.

Finalment, espera que “el desgast i la decepció generada” passin factura a DA, però reconeix “estar en un dels escenaris més incerts de les últimes convocatòries electorals perquè encara no sabem les forces que hi concorreran”. Sobre Virtus Unita i la tercera via, el president d’SDP els designa com “la tercera dreta, que només es constitueixen per anar en contra de Toni Martí, igual com ell va fer en el seu dia contra el govern socialdemòcrata”.

tracking