Política

Martí va dinar amb un càrrec del govern espanyol poc després del 'cas Pujol'

El cap de Govern i Toni Riberaygua es van trobar a l’Hermitage amb Jaime García-Legaz

Martí va dinar amb un càrrec del govern espanyol poc després del 'cas Pujol'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’1 d’agost de l’any 2014, el llavors secretari d’Estat de Comerç del govern del PP, Jaime García-Legaz, va dinar a l’hotel Hermitage de Soldeu amb Toni Martí i Toni Riberaygua. La trobada va tenir lloc una setmana després que l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, confessés que durant anys la seva família havia tingut ingressats a Andorra els diners, sense declarar, de l’herència del seu pare Florenci. De la trobada en va quedar constància a unes fotografies que es van captar a l’entrada del restaurant canillenc i que van ser publicades ahir pel mitjà digital eldiario.es. Els comensals van arribar en cotxes oficials, tots amb matrícules andor­ranes, i ho van fer per separat.

Preguntat pel motiu de la reunió, García-Legaz ha assegurat, segons recull la publicació espanyola, que no tenia més objectiu que parlar de les inversions que podien ser d’interès per a tots dos governs. García-Legaz ha restat qualsevol importància al fet que, tot i tractar-se d’una trobada amb el president d’un altre país, no constés en la seva agenda oficial. L’ex-alt càrrec de Rajoy, que va ser també secretari de la FAES, insisteix que la trobada cal emmarcar-la en un dinar de treball com qualsevol altre.

Versió del Govern

El Govern d’Andorra va fer ahir pública la seva versió dels fets i indica que García-Legaz feia un viatge privat al país sense relació oficial amb el seu càrrec. El polític espanyol tenia una bona relació amb Toni Riberaygua, derivada de la tasca que havia fet l’ex-ministre andorrà prop de les autoritats espanyoles en la negociació per als convenis amb les loteries de l’Estat veí. García-Legaz havia estat un dels homes de contacte en aquestes negociacions, segons han explicat fonts properes a l’executiu, que buscaven que Andorra pugués vendre de forma oficial les loteries espanyoles i quedar-se un percentatge del benefici que generen. Riberaygua va ser el ministre encarregat de l’àrea de joc. I amb aquesta relació García-Legaz va quedar amb ell per a dinar a l’hotel Hermitage i Riberaygua va dir-li a Martí que s’hi afegís.

Les fonts properes a l’executiu van comentar que el tema fonamental del dinar va ser la situació de la negociació sobre el joc. Respecte a l’afer dels Pujol, segons aquestes fonts, si es va tractar va ser de passada.

tracking