Reportatge

Rom, llima i altres coses

El Lycée Comte de Foix va celebrar ahir un concurs de combinats on van participar 10 coctelers del Principat, entre professionals i estudiants del centre, abans d’escollir el representant del país a la final mundial que es disputarà a Amsterdam el març del 2019.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veure com es fa un còctel és tot un espectacle: calcula la mida exacta de cada ingredient, ara posa xarop de gustos tropicals, afegeix llima per a contrarestar la part dolça, dona-li el toc just de rom i no oblidis el gel picat. I tot això explicant la història del combinat. Però sent testimoni de com fan els còctels els millors bàrmans d’Andorra, sembla molt més complicat demanar un combinat d’aquest tipus que no pas crear-lo.

Un total de 10 coctelers d’arreu el Principat van participar ahir en l’elecció del millor bàrman del 2018 al Lycée Comte de Foix. El guanyador va ser Aitor Estela, bàrman de l’Atelier, una cocteleria d’Andorra la Vella. Amb un espectacle basat en la tornada a la infància de la mà de la cançó I wanna be like you, del film El llibre de la selva, Estela va dur a terme una performance en la qual el foc va ser l’element central. Amb el seu còctel, Like you, va sorprendre els tres tribunals que formaven part del jurat i que van jutjar cadascuna de les actuacions en barems de degustació, tècnica i màrqueting. Els altres dos premiats van ser Rodrigo Nuzzo de Caldea, que va ser segon, amb el seu còctel Salento Beach; i Andrei, del Hard Rock, que va completar el podi amb la beguda Trotamundos.

Víctor Cunill, director General de Bacardi-Martini a Andorra i president del jurat, va afirmar que el que es busca al concurs és la replicabilitat, “la facilitat que es té perquè explicant el que ha de tenir el combinat ho pugui fer qualsevol”. Juntament amb bàrmans professionals, al concurs hi van participar dos estudiants d’hostaleria que fan la formació al Lycée Comte de Foix.

El concurs de millor bàrman d’Andorra del 2018 és l’aperitiu abans de celebrar-se la final mundial al març de l’any que ve a Amsterdam. Per primer cop, Andorra serà present com a país en un esdeveniment que concentrarà els millors coctelers d’arreu del món. Abans, però, s’haurà d’escollir el representant del Principat. La semifinal, en la qual participaran quatre bàrmans andorrans, es disputarà a Sitges el 25 d’octubre vinent. A més de l’Aitor Estela i Andrei, dos dels guanyadors del concurs andorrà, també hi participaran el Josu del Harlem i el Claudio del bar 4 i Tres. Dos d’ells es classificaran per a una final que determinarà el representant del Principat en el campionat mundial. Fins al març, el guanyador haurà de fer una formació en màrqueting per a vendre el còctel, sense oblidar, és clar, fer una recepta que pugui conquistar el món.

Rom, llima i altres coses

Rom, llima i altres coses

tracking