Comunicacions

Els empresaris francesos veuen amb bons ulls un tren entre el Pas de la Casa i Porta

Armengol explica que la Cambra dels Pirineus Orientals està “molt motivada”

Els empresaris francesos veuen amb bons ulls un tren entre el Pas de la Casa i PortaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç dels Pirineus Orientals francesos veu amb bons ulls el projecte per connectar el Pas de la Casa amb França i amb la ciutat de Girona a través d’un tren. Així ho va assegurar el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS), Miquel Armengol, que va parlar de la “predisposició” dels gals a analitzar aquest pla ferroviari. En declaracions al Diari, Armengol va explicar que “fa uns quinze dies” es va trobar amb els presidents de les cambres de Girona, Lleida i Pirineus Orientals a la ciutat de Perpinyà “per tractar aquest tema, que justament ara està a l’inici”. “Els vam obrir l’interès i pròximament ens començarem a reunir per veure si és factible o no”, va afegir.

De fet, Miquel Armengol va manifestar que la trobada particular amb els francesos es produirà “el mes vinent per anar avançant en aquest tema”. En aquest sentit, el president de l’ens andorrà va voler recordar que el projecte parteix d’un estudi “de fa dos anys, que ens va passar Govern, per connectar Porta amb el Pas de la Casa”. “Nosaltres teníem entès que s’havia fet un estudi conjunt i no es fa arribar a fer mai”, va admetre. La connexió francoandorrana passaria per la construcció d’un túnel d’uns set quilòmetres de llargària a través de la muntanya que separa la localitat francesa del Pas. El seu cost, segons els càlculs incials, ascendiria als 120 milions d’euros. “Hi ha una inversió important i hem de començar a mirar-ho a nivell tècnic”, va assenyalar.

Sense reticència pel túnel

No obstant això, Armengol va posar en relleu que no existeix cap classe de reticència gal·la pel fet d’haver de construir un túnel. “Tot el contrari, estan molt motivats”, va asserir, si bé va indicar que “al principi no estaven massa receptius, però vam començar a parlar i veuen que una connexió d’aquest tipus dinamitza tota la zona més complicada que és Porta direcció a Perpinyà”. Aquesta possibilitat, va continuar, “els va interessar molt perquè els reactiva la zona, i a més perquè tenen bastant atur”. Segons Armengol, “el més important per a Andorra és que connectés amb una línia que et pot pujar fins a Tolosa, per tant a Europa”.

Pel que fa a la connexió amb Girona, va subratllar que la cambra catalana també ho veu amb bons ulls, tot i que va matisar que encara “falta parlar amb Catalu-nya”. Aquesta trobada es farà “quan es pugui per veure com ho tenen a nivell d’instal·lacions”.

tracking