Societat

El PS proposa rehabilitar els menors enxampats fent 'botellón'

El PS proposa rehabilitar els menors per fer 'botellón'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha presentat una esmena per crear un programa alternatiu de rehabilitació per a aquells menors que hagin estat enxampats fent botellón al carrer. La formació ho planteja com a alternativa a les sancions econòmiques que preveu el projecte de llei qualificada de seguretat pública, que podrien arribar a ser de 300 euros. El text es troba ara a tràmit parlamentari.

En un comunicat, la formació explica que hi ha diferents alternatives a les multes, com ara l’assistència a sessions informatives relatives a les addicions, treballs en benefici de la societat. Des del PS es considera que aquesta opció és millor per afrontar aquests casos, ja que “és més adequat educar els nostres joves menors que sancionar-los”.

La formació afirma que “les sancions repressives previstes en el projecte de llei afecten la família essencialment, interpel·lant i responsabilitzant certament els pares per la conducta dels seus fils, però sense atacar realment la problemàtica”. Des del partit creuen que aquests casos s’han d’abordar “des de l’educació, la prevenció i l’acompanyament d’aquests menors”. La consellera general del PS Rosa Gili recorda que les sancions que preveu aplicar el Govern les acaben pagant els pares. D’altra banda, el PS també ha proposat que els organitzadors d’una manifestació no hagin de ser responsables d’assumir el cost de possibles desperfectes durant una marxa.

tracking